Нов миксер Xo 33 duo за строителни разтвори – тънкости от лабораторията на Collomix

News1
News2
Г-н Массимо Гасперини и представляваната от него фирма Collomix са измежду редовните участници в периодично провежданите партньорски срещи на „Ташев-Галвинг“. Произвежданите от немската компания миксери за строителни разтвори вече няколко години се продават успешно в България благодарение както на тяхното безапелационно високо качество и богата комплектация, така и на полаганите от „Ташев-Галвинг“ усилия за популяризирането им у нас. Част от продукцията на Collomix достига до своите клиенти и чрез търговците, за които „Ташев-Галвинг“ се явява дистрибутор. Поради това на последната партньорската среща в Рибарица г-н Гасперини пропусна общото представяне на фирмата. Основен акцент в презентацията му бе специализираният за полагане на самонивелиращи се замазки миксер Collomatic LevMix. Той е световна новост, тепърва предстои неговото налагане и на българския пазар. Останалата част от неговото изложение бе посветена на друга новост – ръчния миксер с две бъркалки Xo 33 duo. Той сподели и някои тънкости от света на миксерите и обработването на различни строителни разтвори, които, според нас, представляват интерес и за широката читателска аудитория на сп. „Направи сам“. По-специално – за хората, които си изкарват хляба с довършителни строителни и ремонтни дейности.
News3
Известната латинска сентенция „Думите отлитат, написаното остава“ (Verba docent, exempla trahunt) в най-пълна сила важи за печатното слово и издателската дейност. Първото представяне на фирма Collomix и нейните миксери в „Направи сам“ е от лятото на 2011 г. Публикуваните досега общо 12 статии в списанието предоставят широкообхватна информация за продуктите на Collomix, каквато дори и на сайта на производителя не може да се намери. Стойността на това съдържание, както и привличаният от него читателски интерес, оценява и всемогъщият повелител на световната мрежа, търсачката Google. При задаване на израза „миксери Collomix“ тя поставя четири от статиите в списание „Направи сам“ на първите четири места в класацията си в списъка с общо 11 300 открити съвпадения. При това сайтът на списанието е единственият от този вид сред морето от търговски сайтове с характерната за тях оскъдна техническа и ценова информация.
Това, естествено, ни окриля и тук, благодарение на г-н Массимо Гасперини, който между другото е отличен, при това обаятелен лектор, ще продължим да обогатяваме наличната вече на сайта ни информация – към момента в 1349 статии.

Ръчeн миксер Xo 33 duo
News4
С този модел в началото на тази година бе допълнена и разширена гамата ръчни миксери, която включва моделите с една бъркалка Xo 1, Xo 4, Xo 6 и успешно продавания от близо три години вече модел с две бъркалки Xo 55 duo. Така Collomix предоставя на клиентите си още една машина, притежаваща предимствата от наличието на две едновременно работещи бъркалки, но имаща по-компактни размери, което позволява използването й за разбъркване на разтвори и в съдове с по-малък диаметър.
Новият модел притежава всички отличителни качества и предимства на машините с две срещуположно въртящи се бъркалки. При тях въртящите моменти, породени от съпротивлението, което разтворът оказва на бъркалките, се уравновесяват взаимно, което прави държането на машината по време на работа изключително лесно и без напрежение. Ръцете единствено удържат тежестта на машината и направляват положението на бъркалките. Липсва и неизбежният иначе стремеж при по-гъсти смеси бъркалката да се опитва, при това доста успешно, да завърти и самия съд. Това предимство на миксерите с две бъркалки е особено силно изразено при разбъркване на разтвори с голям вискозитет и гъстота, например замазки със земно-влажна консистенция или бетон. Другото много съществено предимство на миксерите с две бъркалки е, че разбъркват около два пъти по-бързо при открояващо се по-добро качество на готовия разтвор.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото