Нов прецизен скенер за строителни конструкции Bosch Wallscanner D-tect 150 SV ProfessionalПоследните дни на 2009 г. публикувахме статия за току-що пуснатия на пазара скенер на Bosch, предназначен да открива всичко съществено за строителя, но скрито в бетона, тухления зид или зад обшивката на лека преградна стена. Възможностите на новия Bosch Wallscanner D-tect 150 Professional го правеха ненадминат по това време измервателен уред от този вид в неговия ценови клас. След като го тествахме в редакционната работилница и опознахме неговите възможности, споделихме впечатленията си в НС 12/2009. Не устояхме и на изкушението да добавим този изключително полезен инструмент към арсенала от подбрани тестови инструменти, с които разполага редакцията.
Както се знае, „съвършена“ може да бъде само природата, докато призванието на човека е непрестанно да се стреми да усъвършенства и най-добрите си постижения. Това особено отчетливо се забелязва при микроелектрониката, където честата смяна на моделите е закономерност. Затова новината от края на м.г. за появата на нов модел на Bosch Wallscanner D-tect 150 SV Professional не предизвика изненада, а за наша радост вече се предлага и в България.
Новият модел не е второ, а вече трето поколение скенери на Bosch от този вид, защото родоначалникът Wallscanner D-tect 100 бе пуснат на пазара преди 10 години (НС 10/2002). Разбираемо бяхме особено нетърпеливи да тестваме новия скенер, като за сравнение използвахме по-предния модел, който предвидливо бяхме закупили за редакционната работилница.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото