Нов саблен трион Raider RDI-RS30


Този нов модел саблен трион на Raider е с мощност на двигателя 1200 W, стойност, характерна за професионалния клас машини. Машината разполага с всичко, което може да се пожелае от нея.
В зависимост от избора на триончето, машината може да реже дърво, метали, пластмаса. Максималната дебелина на рязане на дърво е 210 mm, на плътна стомана 10 mm и в алуминиеви профили или тръби – 20 mm. Честотата на движение на триончето се задава предварително в диапазона 1000-2800 min¯¹, регулира се плавно. Ходът на възвратно-постъпателното движение на триончето е 28 mm.
Машината има подвижна опора, която придава стабилност при рязане. Тя може да се изтегля на няколко стъпки, а фиксирането и освобождаването й става чрез натискане на бутон, разположен от долната страна на шийката на машината.
Машината работи с триончета със стандартна S-опашка. Захващането на триончето става чрез механизъм, който се задейства чрез издърпване на странично разположеното лостче. Това е съвременно решение, което силно улеснява и ускорява смяната без използване на помощен инструмент.
Трионите от този вид имат два режима на работа. При единия триончето извършва само възвратно-постъпателно движение. Този режим се използва при рязане на твърди материали – стомана, алуминий и др. Прилага се и при рязане на материали от дърво, когато се цели максимална прецизност.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото