Партньорска среща „Есен 2017“ на „Ташев-Галвинг“ ООД с участието на FERVI, Wolfcraft, DeWALT, Hitachi, Rubi, Makita и Bosch

Инж. Стефан Стефанов, ръководител направление „Електроинструменти“, открива срещата

На 29 и 30 септември т.г. се проведе поредната партньорска среща, която фирма „Ташев-Галвинг“ ООД организира за тринайсети път. Тази е втора за годината, като мястото бе същото, където бе проведена и срещата през май – хотел „Самоков“ в Боровец.
Целта на тези срещи е да събират ръководителите на фирмите от дистрибуторската мрежа на „Ташев-Галвинг“ ООД в страната с представители на водещи чуждестранни компании, за чиито продукти фирмата организатор се явява дистрибутор. В повечето случаи – изключителен за страната ни.
Всяка от поканените за участие компании представя, повечето и демонстрират, подбрани нови продукти от своята производствена палитра. Тази често изпреварваща информация е изключително полезна за търговските фирми, защото техните представители научават от извора специфичните предимства, които дадена машина или инструмент има пред конкурентните продукти. Помага им да насочват вниманието си към едни или други нови машини, които биха намерили по-голямо търсене на пазара. Когато даден търговец вземе в ръка и лично се убеди в ефективността на новите функции и предимства на дадена машина, той много по-убедително и компетентно ще може да я предлага на клиентите си.
По традиция деловата част от двудневната програма завършва със среща с управителя на „Ташев-Галвинг“ ООД, инж. Христофор Ташев и ключови ръководители на фирмата, работещи с партньорската мрежа в страната. Водеща тема в тази част от програмата бе запознаването с развитието и добавените нови функционални възможности към електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД. Освен за директни продажби, той представлява мощен информационен портал, обслужващ цялостната търговска дейност с партньорите от страната. Демонстрирани бяха и вече работещи решения на обявената преди близо година програма, която „Ташев-Галвинг“ ООД развива за своите партньори ‒ разработване и предоставяне на фирмени електронни магазини, тясно интегрирани с портала и информационните масиви на „Ташев-Галвинг“ ООД.

Сред участващите в срещата чуждестранни производители този път нямаше нови имена. По реда на представяне презентации изнесоха и проведоха демонстрации представители на италианската фирма FERVI, немската Wolfcraft, американската DeWALT, японската Hitachi, испанската Rubi, японската Makita и немската Bosch. Всички те са добре познати на читателите на списанието ни от множеството подробни публикации в „Направи сам“. Затова едни ще представим в този брой, а новите продукти на Hitachi и DeWALT ще представим в двата следващи броя. Целта ни е да подготвим по-подробно и задълбочено написани статии, за което е необходимо да изпробваме лично в редакционната работилница някои от най-интересните, показани за пръв път на срещата в Боровец, електроинструменти и машини.

 

Вляво – г-н Матия Баралди, представител на FERVI. Вдясно – г-н Андрей Солаков и Георги Бартарету, представители на групата Stanley Black & Decker Corporation, включваща и марката DeWALT.

Г-н Крунослав Павичич, регионален мениджър на Hitachi Power Tools

Италианската FERVI e измежду компаниите, чието партньорство с „Ташев-Галвинг“ ООД, стартирало преди няколко години, се развива бързо. Една от причините за това е обширната и разнообразна продуктова гама, която FERVI предлага, съчетана с добро качество. Тя включва машини, инструменти, консумативи както за професионално използване, така и за напреднали домашни майстори – металообработване, дърводелство, авторемонти, градинска техника и др. Значителна част от тези продукти „Ташев-Галвинг“ ООД предлага на нашия пазар.
Фирмата е създадена през 1978 г. За близо 40 години тя съумява на наложи своето присъствие в Италия (чрез над 3000 магазина), в редица държави от Европа и на останалите континенти. Има над 100 млн. продажби, от които над 20 млн. са реализирани през последните 12 години. Качеството на нейните продукти е високо оценено и от такива взискателни клиенти като поделения на НАТО, редица други военни подразделения и организации.
През 2016 г. FERVI e постигнала оборот от 17,3 млн. евро, което прави ръст от 17% спрямо по-предната година.
Към момента FERVI предлага над 5800 артикула и отделно ‒ над 800 резервни части на склад за своите машини. 95% от тях са налични в складовете на компанията, което позволява бързо изпълнение на поръчките. Продуктите й се разпространяват чрез близо 4500 партньорски фирми по света.
За пълнота ще добавим, че последният, актуален и към момента общ каталог на фирмата – № 38, съдържа 656 страници. В него може да се намери почти всичко, което човек, от майсторските занаяти до домашния майстор, може да поиска: различни по големина и възможности металообработващи стругове, фрези и отрезни машини, дърводелски машини, настолни и с магнитно закрепване бормашини, дървообработващи машини, инсталации за пясъкоструйно почистване, автосервизни инструменти и съоръжения, шлосерски инструменти, измервателни инструменти, абразивни инструменти и какво ли още не, докато стигнем и до любителските металотърсачи.

 

Немската фирма Wolfcraft бе представена от г-жа Нора Щтробл и г-н Саша Ябланович. Тя също развива интензивно сътрудничество с „Ташев-Галвинг“ ООД като ексклузивен партньор от 2014 г. насам. В конферентната зала на хотел „Самоков“ бяха експонирани част от инструментите и приспособленията на Wolfcraft, които дават обща представа за обхвата на производствената палитра на компанията. Сред тях се открояваха разнообразните по конструкция и приложение стеги – област, в която немската фирма е изявен лидер. Внимание привличаше и семейството от пет модела ръчни колички с различна товароносимост .

Вляво – Г-жа Нора Щтробл и г-н Саша Ябланович, представители на Wolfcraft


Фирмата е основана от Роберт Волф през 1949 г. и днес продължава да бъде семейна компания. Първите инструменти с марката Wolcraft се появяват на пазара през 1961 г. Подробности за фирмата и нейните продукти може да прочетете и в тази статия.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото