Партньорска среща на „Ташев-Галвинг“ – представяне на Tyrolit

Tyrolit1
Това бе третото поред представяне на австрийската фирма Tyrolit на партньорска среща на „Ташев-Галвинг“. Както спомена г-н Данчо Данчовски, търговски представител на Tyrolit за България, от последното обстойно представяне през ноември 2014 г. не са минали и шест месеца, поради което открояващите се новости този път бяха значително по-малко. Поради това той направи по-общ преглед на вече позната на читателите на списанието продуктова гама, като разбира се един от основните акценти бе отново поставен върху керамичните дискове Cerramic.
Tyrolit3
Сред най-новите продукти се открояват дисковете за рязане Pemium*** ACCU 2in1, специално разработени за работа с акумулаторни ъглошлайфмашини. Целта е да се намали до минимум разходът на електроенергия и с това да се удължи продължителността на работа на машината с едно зареждане на батерията. С дебелина от 1 mm дискът е предназначен за рязане както на обикновена, така и на неръждаема стомана. Комбинацията от акумулаторно задвижвана и поради това автономна машина с диска на TYROLIT ACCU 2in1 е отлично решение за извършване на малки ремонтни работи в условия, където липсва мрежово захранване. Този вид машини са извънредно полезни също така при работа на скеле или на трудно достъпни места. Особено подходящи са за рязане на тънки ламарини, тънкостенни профили и тръби, при необходимост може да бъдат ефикасно използвани за напречно рязане на плътни материали с неголяма дебелина, като стоманени армировъчни пръти. Напомняме, че означението Pemium*** се отнася за най-високата по качество група дискове на TYROLIT.
Tyrolit2
Новост, която би оценил високо всеки, работил с ротационна стоманена четка, е моделът Premium*** Shield. Това е конусовидна (чашковидна) телена четка, предназначена за работа с ъглошлайфмашина. Специфичното за новия модел е наличието на предпазен щит, който обхваща четката и не позволява на откъртените от нея частици, както и парченцата скъсана тел, да се разхвърчават безконтролно в околното пространство. Щитът е от прозрачна пластмаса, поради което не нарушава видимостта в зоната на работа. Той е разделен на множество сегменти (ламели), за да не пречи при обработване на трудно достъпни места. Този вид четки намират много широко приложение за почистване на метални повърхности от ръжда, от други покрития и замърсявания, за фино шлифоване, зачистване и оформяне на заваръчни шевове.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото