Партньорска среща на „Ташев-Галвинг“ – представяне на fischer

Fisher1
Немската фирма и световен лидер в производството на закрепващи елементи, познати под обобщаващото понятие „дюбели“ (от немското dübel), бе представена от инж. Георги Чотрев, Търговски директор и Христо Друмев, Регионален мениджър, служители във „Фишер България“. Представителството за нашата страна навярно все още е в начален етап на своето бъдещо развитие, което проличава и от факта, че няма собствен сайт, а ползва раздел на български език в сайта на австрийския клон на fischer.
Fisher2
Това първо представяне на продуктите на fischer пред търговските партньори на „Ташев-Галвинг“ очевидно е израз на желанието на компанията за активизиране на досегашното им сътрудничество. Навярно и поради това презентацията бе насочена предимно към историята на фирмата и възможностите й да предлага цялостни ефективни решения закрепвания при подложени на големи и различни по вид натоварвания, включително в критични основи – напукан бетон, включително в близост до краищата, в керамични тухли с множество кухини и др. Значителна част от презентацията бе посветена на използването на материалите на fischer за сложни и отговорни закрепвания на фасадни облицовки на големи сгради, за монтиране на предпазни мантинели на магистрали и др.
3
Сред подбрани продукти на фирмата бяха представени анкерните болтове FAZ II, подходящи за натоварвания в силно критична основа – напукан бетон и натоварване на опън, дюбелите FBN, изработени от висококачествена специална стомана, които позволяват закрепвания при минимално междуцентрово разстояние между тях, както и в близост до края на бетонния елемент, високоефективният анкер FH II с одобрение на ЕТА (Европейско техническо одобрение) за закрепвания в напукан бетон и др. Докато тези дюбели имат предимно професионално предназначение, сред новите дюбели, представляващи интерес за огромната армия от професионални и непрофесионални майстори, бихме отличили винтовете за бързо и лесно непосредствено завиване в бетон, включително напукан – FBS и FSS. Вторият модел позволява неколкократно използване на един и същ винт. Със сигурност широк интерес представляват и специалните дюбели за монтиране в блокове от газобетон (YTONG) FPX-I, които са първите от този вид, получили одобрение ETA. Те имат вътрешна резба, което улеснява закрепването на различни предмети към стената.
4
Fisher9
Читателите, които се интересуват не толкова от един или друг вид дюбел, а от конкретни и типични решения за закрепвания с дюбелите на fischer в дома, вилата или офиса, могат да намерят подробна информация в сайта на сп. „Направи сам“.
Такива типични решения са:

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото