Партньорска среща на „Ташев-Галвинг“ – представяне на Hitachi Power Tools

Hitachi1
Както се и очакваше, представянето на японската компания Hitachi Power Tools бе най-пространното. В продължение на около час и половина г-н Крунослав Павичич, регионален мениджър на Hitachi Power Tools за България, успя да изнесе презентацията си с обем 112 страници. Ние обаче сме улеснени да отразим събитието, защото вече сме представяли японския гигант Hitachi и неговата дъщерна фирма Hitachi Koki (НС 11/2013), производител на много широка гама електроинструменти и градинска техника, на които „Ташев-Галвинг“ е директен вносител. В същия брой на „Направи сам“ представихме и подбрани модели, даващи обща представа за ръчните електроинструменти на Hitachi. Само преди година представител на Hitachi Power Tools взе участие в партньорска среща на „Ташев-Галвинг“, което бе отразено в НС 5-6/2014.
На сайта на списанието досега са представени и машини от няколко групи:
» Акумулаторни бормашини с безчеткови електродвигатели
» Леки перфоратори
» Електрически верижни триони
» Най-мощният електропнeвматичен къртач на Hitachi H 90SG
Правим тази уговорка, за да не преповтаряме наличната в списанието информация.
Основана през 1910 г. с първи пазарен продукт – електромотор с мощност 5 к.с., днес Hitachi Ltd. е мощна финансово-икономическа групировка, един от десетте водещи концерни в света. Производствената й гама е изключително широка – високоскоростни влакове, тежка земекопна и строителна техника, хибридни задвижвания за леки автомобили и автобуси, най-модерна диагностична медицинска апаратура, битова и промишлена електроника, компютърна техника, химически продукти и много други. Дъщерната фирма Hitachi Koki е основана през 1948 г., като е специализирана в производството на ръчни електроинструменти, на задвижвани с електрически или бензинови двигатели машини за работа в градината или парка.
През финансовата 2012–2013 г. (завършваща на 31 март) приходите на Hitachi Koki са били 1 229 612 USD, от които 37% се падат на японския пазар, 18% на Северна Америка, на Европа – 31%, на Азия и други региони – 14%. В своя продуктов сегмент, тя държи първото място в Япония. Има собствени заводи в Япония, Китай, Малайзия и Ирландия.
Производството на най-високотехнологичните машини: къртачи, перфоратори, акумулаторни инструменти и др., е съсредоточено в Япония, където компанията разполага с най-модерни производствени линии, изследователски и развойни звена.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото