Перфектни кантове с ръчната кантираща машина Festool KА 65 Conturo


Две мнения няма, че марката Festool e еталон за най-високо качество в света на ръчните дърводелски електроинструменти. Освен това някои инструменти на Festool са уникални и нямат аналози в производствената програма на други компании. Типичен пример за това е уникалната система за неразглобяеми дърводелски сглобки със специалните дървени дибли, наречена DOMINO. Отворите за тях се издълбават с единствената по рода си фреза DOMINO DF 500 или нейната по-голяма разновидност DOMINO XL DF 700. Това са незаменими инструменти за всеки мебелист, който работи с масивна дървесина – дограма, столове, маси, масивни легла и канапета, шкафове и др. С тази фреза трудната за изпълнение сглобка на длаб и чеп се прави изключително лесно, бързо и най-вече – с изключително висока точност. Посочените тук статии, описващи подробно и от личен опит устройството на фрезите, работата и тънкостите „в занаята”, също без аналог в българоезичната част на интернет. Първата от тях, от януари 2006 г., бележи появата на първата в България фреза DOMINO DF 500. Двата модела на фрезата DOMINO, в различни конфигурации според включените в комплекта принадлежности, както и аксесоарите към тях – фрезери, плоски дибли и др., може да бъдат купени от фирма „Ташев-Галвинг“ ООД:
– Фрезата DOMINO DF 500
– Фрезата DOMINO XL DF 700.
Групата на уникалните изделия на Festool включва също ръчната машина за кантиране на детайли от мебелни плочи, наречена KА 65 Conturo – световна новост при появата си на пазара в началото на 2014 г. Представител на редакцията присъства при нейното първо официално представяне у нас, проведено в началото на 2014 г. в демонстрационния център на „Ташев-Галвинг“ ООД. Верни на десетилетните традиции на списанието ни, преди още информацията да остарее и седмица, написахме обширна статия за новата машина, базирана на личните ни впечатления от нейните възможности и технология на залепване на кантовете.
По една или друга причина, обаче, решихме да изчакаме да мине време и след като KА 65 Conturo се утвърди на нашия пазар, да публикуваме статията. Продажбите чрез „Ташев-Галвинг“ ООД на KА 65 Conturo ни убедиха, че е време и си заслужава да качим на сайта на „Направи сам” статията, за да популяризираме този специализиран инструмент сред над милионната читателска аудитория на списанието.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото