Пет успешни години за Metabo в България

Д-р инж. Лъчезар Нешев, продуктов мениджър за Metabo в „Евромастер Импорт Експорт“

Реномираната немска марка за професионални електроинструменти Metabo е добре позната, високо ценена и на българския пазар. На него тя стъпва през 1993 г. От края на 2016 г. единствен и изключителен представител на Metabo за България е фирма „Евромастер Импорт Експорт“ ООД. За първи път това партньорство бе широко обявено и представено пред партньорите на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД по време на честването на 25-годишнината на компанията  от д-р инж. Лъчезар Нешев, продуктов мениджър за Metabo. Неговото име е много добре познато в бранша, защото той работи за налагане на тази марка от стъпването й на българския пазар.
На него се падна честта да представи развитието на марката и присъствието й на нашия пазар през последните пет години и по време на честването на 30-годишнината на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД на 18 юни 2022 г.
Марката Metabo е добре позната и на читателите на „Направи сам“ от досега публикуваните на страниците му статии, 98 от които са достъпни и на сайта на списанието.
Д-р инж. Нешев започна своята презентация с кратък преглед на историята на компанията и марката. Началото й води към далечната 1923 г., когато Албрехт Шнитцлер създава първата ръчна механична бормашина (на немски Metallbohrdreher). От първите срички на тази сложна съставна дума произлиза и наименованието на марката – Metabo.

Д-р Нешев се пошегува, че Metabo са не само създатели на първата ръчна (механична) бормашина, която не се нуждае от електрически кабел. 62-години по-късно, след 1985 г., марката се утвърждава и като лидер в производството на акумулаторни електроинструменти. С две думи, Metabo има голям принос в освобождаването на този най-разпространен електроинструмент и неговите побратими от зависимостта, която им налага захранващия ги кабел.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото