Пистолети за боядисване с ниско налягане Black&Decker HVLP200 и HVLP400

pistoleti1
Появата на пистолетите за боядисване, разпрашаващи боята чрез въздушна струя с ниско налягане, позволи бързото навлизането на този метод и в сферата на домашното майсторене, за работа в дома и градината. При тях отпада необходимостта от скъп, мощен, обемист и тежък компресор с ресивер, няма дълъг маркуч за сгъстения въздух, необходими за работа с пистолет с високо налягане на въздуха (HP). Освен това пистолетите за високо налягане имат значително по-малък диаметър на дюзата, обичайно Ø1,0–1,8, най-често Ø1,4, което ги прави силно чувствителни към вискозитета и вида на материалите, които може да бъдат разпръсквани, както и към съдържанието на твърди частички в тях.
Боядисването чрез разпрашаване на лако-бояджийския материал до фини капчици има редица предимства пред нанасянето им с четка или бояджийски валяк. С пистолет се боядисва над 3 пъти по-бързо, съответно по-производително. Неговите предимства изпъкват още по-ярко при боядисване на предмети със сложна форма. В домашни условия боядисването с пистолет няма алтернатива, когато се цели постигане на високо качество на боядисаната повърхност.
Пистолетите за боядисване, работещи с ниско налягане на въздушната струя, попълниха една доскоро незаета пазарна ниша, а техните качества и многостранни приложения породиха силен интерес и търсене. Боядисването е измежду неизбежните и често извършвани от всеки домашен майстор дейности, особено когато става дума за поддържането на къща и дворна градина, на свързаното с това немалко стопанство. Затова всяка поредна техническа придобивка, която улеснява и прави работата по-бърза и по-качествена, намира добър прием.
В нормалното пазарно стопанство търсенето стимулира дадената им свише творческа активност на можещите да мислят и творят, на умеещите да произвеждат. Във всяка една сфера. Това обяснява днешното пазарно изобилие в страната ни, а днешният българин, като преситен от изобилие котарак, може да избира измежду множество, включително световни марки, които се стремят да привлекат вниманието му с технически показатели, качество и цена на продуктите си.
Сега дойде ред да представим в „Направи сам“ и пистолетите на поредната световна марка, американската Black&Decker, специално разработени за приложения в домашни условия и занаятчийски дейности. При това не да повторим оскъдната информация в техните технически паспорти, а ще се опитаме да вникнем в техните особености и специф

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото