Пистолети за боядисване с ниско налягане на въздуха RD-SGC03, RD-SGC04 и RDP-SGC05

Сред най-новите продукти с марките Raider и Raider Pro се откроява серията от три пистолета за боядисване с въздух ниско налягане. С тяхното пускане на пазара „Евромастер Импорт Експорт“ очевидно цели да разшири пробива, който направи преди близо четири години, пускайки своя пръв пистолет за боядисване от този вид – RD-SGE01, чийто успех бе продължен по-късно и от модела RD-SGC01.
Мярка за големия интерес, който пробуди публикацията в „Направи сам“ за първия модел на Raider RD- SGE01 е читателският интерес – към днешна дата има 9893 прочитания за последните 21 месеца и множеството запитвания към редакцията за цената и начините за доставка. Писмата от този вид редакцията по принцип препраща към съответната фирма производител или вносител.
Успешните продажби на тези два модела, което в немалка степен се дължи и на техните силно атрактивни цени, не съдържа елемент на изненада. Този вид, появили се сравнително наскоро на нашия пазар инструменти, очевидно отговарят на една отдавнашна потребност – домашните майстори да получат на приемлива цена инструмент за боядисване, работещ чрез разпрашаване и нанасяне на боята посредством въздушна струя. Домашното стопанство предоставя обширно поле за изява на такъв инструмент, било в дома, вилата или градината. С две думи, необходимостта бе създаването на любителски инструмент, чийто възможности да бъдат близки до професионалните системи за боядисване с въздух под високо налягане, без обаче да притежават техните неизбежни недостатъци – скъп, шумен, обемист и навъртащ сметка за електрически ток (мощност около 1500 W) бутален компресор, способен да осигурява налягане на въздушната струя до 6–8 bar, наличие на дълъг и гумен маркуч, свързващ пистолета с него, невъзможност за боядисване с гъсти бои.
Причина за този интерес е, че боядисването с пистолет има множество предимства пред бояджийската четка или валяк. С него се работи значително по-бързо, качеството на нанесеното покритие е несравнимо по-добро, липсват без следи от минаване на четката или пък паднали от нея косми, пистолетът боядисва с лекота предмети със сложна форма и на места, където дори и четка с дълго рамо не може да достигне.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото