Плочите Knauf Diamant

Knauf1
Сред множеството демонстрации на нови материали и технологии по време на „Ден на отворените врати“, който Кнауф България ЕООД проведе в началото на юни т.г. на територията на своя „Завод за гипсови строителни плоскости Марица“, с. Медникарово, се открояват няколко новости за българския пазар, част от които са непознати и за читателите на „Направи сам“.
Това са плочи на гипсова основа с необичайни свойства. С тях немският производител разширява сферите на приложение на сухото строителство, повишава качеството на изпълнените по този метод строителни конструкции. Новите плочи са:
» Knauf Silentboard – с повишени звукоизолиращи свойства
» Knauf Safeboard – специално разработена за изграждане на защитни срещу рентгеново лъчение стени
» Knauf Diamant
В този брой на „Направи сам“ ще заделим внимание на плочите Knauf Diamant, които имат най-широко приложение сред новите материали, докато за следващия брой на списанието ще оставим Knauf Silentboard и Knauf Safeboard.
Knauf2
Плочите Knauf Diamant са новост за българския пазар, но не и за редовните читатели на „Направи сам“. Като издатели на списание, което се стреми да не пропуска всяка по-значима новост от избрани водещи световни производители още в НС 7-8/2006 информирахме читателите за появата в Германия на още съвсем „пресните“ към момента плочи Knauf Diamant. Новината е, че те вече се предлагат и в България, и идват у нас като материал, който вече се е наложил на немския и други строителни пазари, като плочи с доказали се в практиката качества.
Ние пък имаме възможността да осъвременим и многократно да обогатим вече публикуваната първоначална информация, включително с подробно описание на технологията на монтиране и конструктивни детайли.
Най-общо казано, плочите Knauf Diamant могат изцяло да заменят най-масово използваните в сухото строителство плочи от гипскартон Knauf, тип А (GKB), като същевременно осигуряват значително по-висока механична здравина, по-добра огнезащита и шумоизолация на обшивката, както и на цялата конструкция. Те може да бъда използвани при всички видове сухо строителство – леки преградни стени, предстенни обшивки тип „суха мазилка“, предстенни обшивки за подобряване на топло- и звукоизолацията, окачени тавани, обшивки в подпокривното пространство и др. Освен за сухи помещения плочите Knauf Diamant са подходящи за използване и в условия на повишена влажност, защото са фабрично импрегнирани. С тях може да се правят и конструкции, устойчиви дори на куршум!

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото