Преносима електрозахранваща станция STIHL PS 3000


В края на миналата година Андреас Штил пусна на пазара своята първа преносима електрозахранваща станция STIHL PS 3000. Това е логично и очаквано решение, защото допълнително отприщва навлизането на акумулаторно захранваните инструменти и машини в сектора на професионалните приложения.
Въпреки изключително бързото техническо развитие на акумулаторните батерии и непрестанното увеличаване на капацитета им, при строго професионални дейности, изискващи продължителна работа с високо натоварване, невъзможността батериите да се зареждат с електрически ток на мястото, където се работи, все още би могло да поражда затруднения.
От STIHL отдавна работят за решаване на проблема, включително чрез създаване на „умни ремаркета-фургон“ със собствена мощна акумулаторна батерия с голям капацитет и диагностична апаратура, способни да зареждат и поддържат заредени едновременно повече на брой батерии. Това, разбира се, е свръх професионална, скъпа техника, подходяща за техническо осигуряване на бригади от хора и обширен терен за работа.
Сега STIHL предлага сходно по принцип, финансово достъпно и лесно преносимо решение, което позволява зареждане на батериите на инструментите на места, отдалечени от електрическата мрежа или без възможност за достъп до нея. Това осигурява възможности за високопроизводителна професионална работа без притеснения дали зарядът на батериите ще стигне за целодневна работа или не.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото