Приставка за завиване и пробиване под прав ъгъл. За всяка бормашина.


Единици са производителите на електроинструменти, които предлагат за своите бормашини една или повече приставки, позволяващи работа при специфични, трудни, често невъзможни условия, например завиване на винтове или пробиване на отвори под пръв ъгъл спрямо бормашината, завиване в непосредствена близост до преграда и т.н. В повечето случаи това са професионални акумулаторни бормашини от висок клас с подобаващо и заслужено висока цена. При това нерядко тези приставки са предлагат отделно ‒ на цена, съответстваща на ценовия клас на машината, за която са предназначени. Подобен избор е доброто правилно решение, когато естеството на професионалната работа налага честото продължително използване на бормашината при такива условия.
Същевременно всяка от и без това малкото предлагани на пазара приставки е пригодена за присъединяване и работа с дадената марка и модел бормашина.
Днес пазарът предлага огромен избор от марки и модели бормашини, покриващи широкия диапазон от изисквания към качество, технически, експлоатационни възможности и цена, естествено. Борбата за пазарно надмощие в масовия клас електроинструменти, водеща до максимално „изпиляване“ на възможностите за постигане на по-ниска продажната цена, елиминира всяка мисъл за добавяне към комплекта на бормашината на подобни приставки. Основание за това е и фактът, че необходимост от тях възниква рядко. За сметка на това обаче, когато това се случи, съответната приставка е без алтернатива. Става безценна.

Ето защо погледът ни, търсещ малко познати, екзотични инструменти и приспособления в богатата колекция на немската фирма Wolfcraft.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото