Приставки за рязане на жив плет и храсталаци в комбинираната система STIHL KombiSystem


Разработването и пускането на пазара на обновената, усъвършенствана гама от ножици за обрязване на висок жив плет на STIHL е намерило своето отражение и в комбинираната система STIHL KombiSystem, която е обогатена с две нови приставки ‒ HL-KM 145° и FH-KM 145°.
Комбинираната система от инструменти STIHL KombiSystem е практично решение за неголеми градини, при които не се налага извършване на големи обеми от еднообразни по вид дейности. Същевременно всяка градина, включително и малката, се нуждае от редица дейности за нейното създаване и поддържане – косене на тревни площи, рязане на изсъхнали клони или целенасочена плододаваща или декоративна резитба на овошки, орязване на храсталаци и декоративна резитба на жив плет, повърхностна обработка на почвата чрез фрезоване, почистване и събиране на листа и други растителни отпадъци чрез обдухване или измитане, и т.н. За всяка от тези дейност е необходима отделна машина – скъпо решение като инвестиция като поддръжка и експлоатация. В добавка се поражда и необходимост от значително по площ помещение за съхраняване на техниката.
Комбинираната система STIHL KombiSystem е отлично решение в такива случаи. Тя представлява двигател, към който се присъединяват различни работни инструменти. Към момента тя включва два двигателя с вътрешно горене – по-мощния KM 94 R-CE и KM 56 RC-E. Задвижващият агрегат има специален съединител, чрез който различните приставки се свързват лесно и бързо Така се получава завършена машина според вида на извършваната дейност.

Новото попълнение към комбинираната система са приставките:

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото