Промишлена акумулаторна прахосмукачка HiKOKI RP3608DAМоделът RP3608DA на HiKOKI е прахосмукачка, която чудесно се вписва в колекцията от акумулаторно захранвани машини, работещи с напрежение 36 V. Машината може да работи с една или с две батерии от серията Multi Volt, чието създаване осигури на HiKOKI значително предимство спрямо неговите конкуренти. Припомняме, че батериите Multi Volt са способни да захранват както машини, изискващи напрежение 36 V, така и инструменти, работещи с напрежение 18 V. При по-ниското захранващо напрежение, капацитетът на батерията се удвоява. Това е много практично и финансово изгодно за клиента решение, защото позволява една батерия да се ползва и за двете групи инструменти, различаващи се по напрежението на тока, с който работят, и което е по-съществено – по своята мощност.
Прахосмукачката се доставя без батерии и зарядно устройство. Това позволява на потребителя да избере коя от двете батерии Multi Volt да избере – BSL36A18 (с капацитет 2,5 Ah при напрежение 36 V) или BSL36B18 (с капацитет 4 Ah при напрежение 36 V). Както и с колко батерии да се работи – една или две. Батериите се използват не едновременно, а последователно. След като едната се изтощи, захранването на двигателя автоматично се превключва към втората.
Освен от финансови съображения, изборът основно зависи от продължителността на работа, която се очаква от прахосмукачката с едно зареждане на батериите.
RP3608DA има три режима на работа – Eco, Standart и Turbo, чрез които се задава нейната смукателната мощност, съответно разходът на електроенергия и времетраенето на работа с едно зареждане.
При поставени две батерии и в зависимост от избрания режим, продължителността на работа е следната:
С 2 батерии BSL36A18 (всяка се зарежда за 32 min):
– Eco – 75 min
– Standard – 33 min
– Turbo – 9 min.
С 2 батерии BSL36B18 (всяка се зарежда за 52 min):
– Eco – 120 min
– Standard – 52 min
– Turbo – 14 min.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото