Професионалната серия „интелигентни“ сензори и осветителни тела на STEINEL


В няколко поредни броя на „Направи сам“ от края на миналата и в началото на тази година представихме за пръв път „интелигентните“ осветителни тела на немската фирма STEINEL и устройствата, които им придават тази „вродена интелигентност“ – сензорите за движение. Както си е редно, съсредоточихме вниманието си на уредите, предназначени за използване в дома и около него, за осветление в градина, във и около гаража. Обърнахме внимание и на такива дребни наглед неща като електрическите ключове, които се управляват без директен досег с ръка – достатъчно е тя да се доближи на около 5 cm разстояние. Запознахме читателите на списанието и с най-модерните LED технологии, достигнали степен на развитие, позволяваща създаването на мощни прожектори със светодиоди, вместо с халогенни лампи, съответно с многократно по-нисък разход на електроенергия и също така многократно по-голяма експлоатационна дълготрайност.
Сега, близо година по-късно, може да кажем, че с тази поредица „уцелихме десетката“ на читателския интерес, което показват броячите към всяка от тези статии и честите запитвания за допълнителна информация и покупки, които ние препращаме на фирмата вносител „Ташев-Галвинг“.
Този интерес ни мотивира да направим и следващата крачка, като представим и високия клас сензори и „още по-интелигентни“ осветителни тела от вече професионалния клас STEINEL Professional. И ако продуктите с марката STEINEL са признати като едни от най-професионалните сред сензорно управляваните осветителни тела за домашна употреба, за нас бе твърде интересно да опознаем и по-точно да разнищим по-издълбоко какво толкова в повече предлага професионалната серия. Задачата ни от една страна сега е по-лека, защото принципните различия не са чак толкова големи. Така че който вече е запознат с досега публикуваните четири статии, доста по-лесно ще може да се ориентира в новата информация. Ние на това и ще разчитаме и за да не преповтаряме вече написани неща, ще се стремим да открояваме най-вече различията, които именно поставят серията STEINEL Professional на най-високо стъпало по отношение на качеството и надеждността в сферата на осветлението.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото