Професионални водоструйни машини на Bosch

Reiniger1
Водоструйните машини присъстват от поне 20 години в производствената програма на Bosch. Това твърдим със сигурност, защото още на първата година от откриване на представителството на немския гигант в България „Роберт Бош“ ЕООД през 1993 г. редакцията на списание „Направи сам“ бе специално отличена за заслугите си за популяризацията на марката в България. Наградата бе водоструйна машина AHR 1100. Макар че тази, както и всички досега произвеждани от компанията водоструйни машини принадлежат към зелената серия, т.е. с предназначение за работа в градината и домашната работилница, за качествата и дълготрайността й също имаме категорично мнение, защото през изминалите 20 години нашият патриарх сред водоструйните машини на Bosch и до ден днешен отказва да се повреди, отказва да ни даде основание да го подменим с по-модерна машина. При съвременните темпове на развитие на техниката две десетилетия са огромен срок за всеки електроинструмент и машина. Едновременно с това и впечатляващ атестат за качество и износоустойчивост.
7
Личният ни опит бе допълнителен стимул да обърнем особено внимание на новината, че от началото на тази година Bosch пуска на пазара нова серия, ала вече професионални водоструйни машини. Синият цвят на новите машини сам по себе си красноречиво говори за тяхното технологично ниво, качество, производителност и експлоатационната им дълготрайност. Като се има предвид, че Bosch е един от най-големите производители в света на компоненти за автомобилната промишленост и сервизна техника за автопарковете, създаването на новата серия машини е логична и очаквана стъпка. Водоструйните машини неизменно присъстват във всеки автосервиз и пункт за автокозметика, без тях не е възможно сервизното и ежедневно обслужване на средно голямата и тежка строителна техника, на селскостопанските машини и селскостопански сгради, използването им е неизбежно при множество строителни и строително-ремонтни дейности и т.н. Това са все професионални приложения, за които е необходима адекватна професионална техника.
2
Характерно за професионалните водоструйни машини на Bosch е, че могат и сами да засмукват водата, което позволява използването и на други водоизточници освен водопроводната мрежа.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото