Професионални водоструйни машини DeWALT


В света на професионалните електроинструменти и машини марката DeWALT винаги буди респект, защото е име, синоним на най-високо качество и надеждност. Както редица други бележити фирми, основани в началото на миналия век, DeWALT води началото си от 1922 г., когато Raimond DeWalt създава и започва производството на първия циркулярен трион с радиално рамо, предназначен за рязане на дървен материал. Десетилетия наред той е образец за съчетание между високо качество и дълготрайност. През 1924 г. е основана фабриката DEWALT Products в гр. Леола, Пенсилвания, чието първо производство е електрическа, многофункционална дървообработваща машина за 9 вида операции. Наречена е „Wonder-Worker“ (Чудотворец).
През изминалите близо 100 години компанията и марката DeWALT са изградили солидна репутация в областта на проектирането, конструирането и производството на висококачествена професионална техника, способна да работи при най-тежки условия. Признание за това е първото място, което компанията държи на пазара на професионални електроинструменти в Северна Америка. Понастоящем марката DeWALT принадлежи на американската група Stanley Black & Decker Corporation.
Откак през 2012 г. фирма „Ташев-Галвинг“ ООД пое на едро и дребно търговията с продукти на DeWALT, те бързо заеха полагащото им се място и на българския пазар на професионални инструменти.
През изминалите оттогава години сп. „Направи сам“ е представило значителна част от новите модели в основните продуктови групи на DeWALT.
Сега за пръв път имаме възможността да представим едно сравнително ново направление в продуктовата гама на американската фирма – професионалните водоструйни машини. Интересът ни да се запознаем лично и да изпробваме възможностите на един от новите модели – DXPW002CE, бе допълнително подсилен от факта, че тази и останалите машини от този вид с марката DeWALT, са резултат на сътрудничеството с друг производител от световна величина в тесен продуктов сегмент – производството на помпи за високо налягане. Това е италианската фирма Annovi Reverberi S.p.A. Основана през 1958 г., тя се е специализирала и днес е един от световните лидери в производството на бутални помпи за високо налягане, предназначени основно за промишлена употреба. През 1981 г. компанията създава първата в света компактна бутална помпа, а през 1986 г. – първата преносима водоструйна машина с налягане 100 bar. Сътрудничеството на италианската компания с DeWALT и STANLEY датира от 2015 г.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото