Професионални електрогенератори REM Power


Марката REM Power на Rheinland Elektro Maschinen Group (REM Group) принадлежи към европейското поколение, което възникна след политико-икономическата промяна, която традиционно се свързва с емблематичното падане на Берлинската стена. Отварянето на пазарите в силно изостаналите в икономическо и индустриално отношение държави от разпадналия се социалистическия лагер стимулира появата на редица предприемчиви компании, които успяха бързо да нагодят дейността си към специфичните потребности и особености на пазарите в тези новоприобщени към развитата Европа държави. Една от тях е ниската платежоспособност, особено отчетлива през първите години след Голямата промяна.
Многонационалната компания Rheinland Elektro Maschinen Group (REM Group) е създадена през 1997 г. След 2001 г. групата се насочва активно и успешно настанява на пазарите от Средна и Югоизточна Европа.
Днес марката REM Power е добре позната на българския пазар, което се дължи и на доброто сътрудничество с нашата „Ташев-Галвинг“ ООД от 2014 г. насам.
Освен с многообразието от подходящо подбрани машини и модели, REM Power успява да се наложи и с тяхното добро качество, съчетано с конкурентни цени.
Продуктовата гама обхваща три основни потребителски групи:
» Полупрофесионални и майстори любители
» Професионални потребители
» Индустриални потребители.
Досега на страниците на списание „Направи сам“ са представени:
Телоподаващи MIG/TIG/MMA инверторни заваръчни апарати REM Power
Апарати REM Power за заваряване с електроди
Въздушни компресори на REM Power
В този брой на списанието представяме четири нови модела моно- и трифазни електрогенератори REM Power. Те са предназначени основно за професионално и индустриално приложение при работа с електроинструменти, които изискват мощен източник на електрически ток – мощни ъглошлайфмашини с голям пусков ток, къртачи, електрожени и др.
Три от моделите са монофазни: GSEm 3300 SB, GSEm 6000 SB и GSEm 7000 SBE, докато моделът GSEm 8250 TBE произвежда трифазен ток.
Електроенераторите се задвижват от четиритактов бензинов двигател, отговарящ на изискванията за стандарта за изгорели газове EURO 5. Работят с безоловен бензин с октаново число 93 и повече. Резервоарите им за гориво за оразмерени така, че с едно зареждане, при 50% натоварване, генераторът да работи в продължение на 9,5 до 7 часа.
Всички имат класическата система за ръчно стартиране чрез развъртане на коляновия вал с издърпване на стартерно въже. Два от тях – GSEm 7000 SBE и GSEm 8250 TBE имат и електрическа система със стартер за „запалване“ на двигателя, захранван от монтирана към генератора акумулаторна батерия. При тях системата за механичното стартиране с въже е резервна, в случай че, примерно, батерията откаже.

Вляво – GSEm 3300 SB, вдясно – GSEm 6000 SB

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото