Професионални овощаро-лозарски ножици Volpi Originale

Сред най-новите си партньори, на които „Ташев-Галвинг“ ООД е изключителен дистрибутор за България, се откроява италианската Davide & Luigi Volpi S.p.a. Партньорството им датира от няколко месеца, като част от продуктите й вече се предлагат на нашия пазар. Случайно или не, въвеждането на тази нова за местния пазар марка съвпада с пролетта – сезонът, когато тези инструменти са най-необходими и най-често се използват. Това са основно висококачествени акумулаторни и механични овощаро-лозарски ножици и триони.
Като ново име за българския потребител, е редно по-напред да представим италианската фирма. Подобно на редица други фирми от исторически по-напредналите в техниката и науките европейски държави, La Davide & Luigi Volpi има 142-годишна история. Тя е основана през 1879 г. като производител на гръбни пръскачки.
Днес фирмата е утвърден на италианския и редица други пазари производител на висококачествени инструменти за работа в овощната градина, в лозови и други насаждения. Предлага палитра от ръчни електрически и механични инструменти, отговарящи на високите изисквания както за професионална и полупрофесионална употреба, така и за работа в домашната градина. Те се отличават с високо качество и надеждност.
Производството и дистрибуцията на фирма La Davide & Luigi Volpi са най-силно развити в две основни направления.

 

Пръскачки
Ръчни и гръбни пръскачки за течни разтвори и прахообразни препарати, за домашна и професионална употреба. Засега те не се внасят у нас и поради това ще споменем само пръскачките с професионално предназначение. Те са предназначени за разпръскване на течности, съдържащи агресивни химически вещества, което налага използване на специални материали, и най-вече, устойчиви на въздействието им уплътнителни елементи (пръстени) на буталото, изработени от синтетичен флуоркаучук (FPM). Този материал има висока устойчивост на въглеводороди, масла, киселини, ароматни и хлорсъдържащи разтворители. Тези пръскачки се използват за дезинфекция и дезинсекция, за почистване в промишлени условия, за работа в строителството и други дейности, изискващи пулверизиране на агресивни разтвори.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото