Професионални LED осветителни тела на Steinel


След като в НС 3-4/2012 представихме най-новото и перспективно LED направление в продуктовата палитра на немската фирма Steinel, предназначена за дома, сега ще хвърлим поглед и на някои от най-новите осветителни тела от професионалната серия Steinel PROFESSIONAL. В досега публикуваните в „Направи сам“ статии за LED технологията са изтъкнати основно икономическите предимства на този източник на светлина – около 90% икономия на електроенергия и служба едва ли не „до живот“ – около и над 50 000 часа.
Сега е време да кажем и нещо звучащо по-категорично. От началото на 2012 г. в ЕС официално се преустановява продажбата на обикновените крушки с нажежаема жичка, а скоро и халогенните лампи ще последват тяхната съдба. Това е така, защото докато отделният гражданин прави избора си основно мотивиран от първоначалния разход и месечните сметки за електроенергия, в национален и световен мащаб се мисли и от гледна точка на екологията, защото всеки произведен киловатчас електроенергия повече или по-малко уврежда природната среда.
Така че преходът към енергоспестяващо осветление е дефинитивно зададен и въпросът единствено е как да подберем оптималните за нуждите ни осветителни тела.
За да не приповтаряме вече публикувани неща ще споменем само, че продуктовата гама осветителни тела на Steinel се дели на две големи групи – за битово приложение, предимно за домашно осветление и за професионално използване. Приликите и отликите между тези две основни групи са описани подробно в НС 9-11/2011.
От новостите в професионалната серия тук ще представим два модела в LED изпълнение, а съвсем скоро, щом на пазара излязат близо дузината нови модели, представени за пръв път преди около месец пред ограничен кръг от специалисти, включително и представители на фирма „Ташев-Галвинг“, охотно ще се върнем към темата.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото