Ръчните фенери на Fervi

От обширната серия, включваща няколко десетки модела ръчни фенери и лампи на Fervi, към момента „Ташев-Галвинг“ ООД предлага четири от тях. Те са подбрани така, че да задоволяват възможно по-широк кръг от потребности според начина им на използване, максималното разстояние до което могат добре да осветяват, както и според начина им на захранване – сменяеми алкални батерии или вградена литиево-йонна акумулаторна батерия. Едва ли е необходимо вече да споменаваме, че всеки от тях използва за светлинен източник мощни светодиоди (LED).
Решихме да ги представим според личните си предпочитания, оформено след като изпробвахме всеки един от тях.

 

Fervi 0123

За хора с къща, вила и особено при по-голям двор, хора, които обичат и имат възможност да пътуват, да замръкват или преспиват на открито сред природата, както и да се радват дори и на малки преходи с лодка, изборът безапелационно би бил фенерът, по-точно ръчният прожектор Fervi 0123.
С мощен светодиод и голям рефлектор (Ø70) фенерът впечатлява с мощния си светлинен лъч, който превръща нощта в ден там, където попадне. За съжаление производителят не е посочил далечината на осветяване, но със сигурност се справя много добре със стоте, че и сто и петдесетте метра. В техническата му характеристика е посочено, че излъчвания от него светлинен поток е 300 lm. Сравнението с данните, оповестени за следващия модел, позволява лесно да се пресметне, че моделът 0123 е подходящ за осветяване на разстояние до 160 m.
При режим на „пълна мощност“ заредената батерия му осигурява продължителност на светене 2,5 часа. Интензивността на светлинния поток, респективно силата на светене, може да се намалява, като се превключи на икономичен режим – 30 lm.
Фенерът има вградена литиево-йонна батерия с капацитет 1800 mAh. Тя се зарежда от мрежов адаптор с USB изход и съответстващ на него кабел. Също така може да се зарежда и от преносим компютър или чрез адаптор с преходник от запалката на автомобил.
Фенерът е многофункционален. Едната страна на тялото му представлява осветително тяло с източник 12 светодиода. То осигурява разсеяна мека светлина, подходяща за осветление в караваната или на палатка, за извършване на работи на места без осветление. А защо не и за романтична вечерна трапеза в градината. Силата на светене може да се регулира на 2 степени.
Другата му страна представлява видима отдалеч сигнална лампа с предупреждаващо мигаща червена светлина. Изпълнена е с 12 светодиода. Силата на светене не се регулира.
Тялото на прожектора е оразмерено според диаметъра на рефлектора. Изработено е от здрава пластмаса. Има удобна за държане и носене дръжка. Две напречни крачета му придават стабилност, когато фенерът е поставен на равна повърхност.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото