Ръчните фенери на Milwaukee


В брой 7-8/2023 г. на списанието представихме гамата челни фенери на американската компания Milwaukee. В този брой правим същото за нейните ръчни фенери, без да повтаряме съдържащата се в предната статия обща информация, валидна и за двете групи лични фенери: технологията TRUEVIEW, и използваната за захранване на повечето фенери литиево-йонна батерия REDLITHIUM USB3.0.
За избягване на множество повторения, уточняваме също, че всеки от тук представените фенери разполага с щипка за носене на колан, за закрепване към джоб на дрехата или към чанта с инструменти. При обръщане на щипката на 180o, по-леките фенери може да се прикачат дори и към козирката на слънцезащитна шапка.
В този брой представяме 6 модела ръчни LED фенери на Milwaukee, подредени във възходяща класация по максимална светлинна мощност.

 

IR PL250
Заемащ малко място, лек, удобен за носене и държане, IR PL250 наподобява писалка и е отличен помощник, когато е необходим компактен ярък източник за осветяване на малка площ. По стародавна майсторска практика, при необходимост от наличие на две свободни ръце, производителят е предвидил и възможността той да бъде държан чрез захапване в устата. За целта задният му край има гумено покритие. Той излъчва светлинен поток 250 lm, който благодарение на рефлектор и леща, се превръща във фокусиран лъч, способен, според производителя, да осветява на разстояние до 100 m. Какво реално означава това, вече бе пояснено в предната статия.

На близко разстояние фенерът осветява добре, което позволява да бъде използван примерно за диагностициране на повреди при ремонт на превозно средство, при инсталационни и ред други дейности. Има два режима на работа – с максимална и минимална сила на светене. При първия фенерът излъчва светлинен поток 250 lm в продължение на 2 часа, при втория – 50 lm, в продължение на 8 часа.
Фенерът има и лазерен прожектор с дължина на вълната 650 nm (т.нар. червен лазер) и отклонение на лъча 0,05 mrad. Това позволява той да се използва и като лазерна показалка. Захранва се от вградена литиево-йонна акумулаторна батерия, която се зарежда посредством кабел чрез стандартен Micro USB източник на електрически ток с напрежение 5 V и сила 0,1–0,5 A. Времето на зареждане е 120 min.

Фенерът има светлинен индикатор, показват нивото на електрическия заряд на батерията. Има клас на защита IP67 – напълно защитен е срещу проникване на прах, издържа краткотрайно на потапяне във вода на дълбочина до 1 m, както и на падане от височина до 2 m. Тежи 60 g.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото