Ръчни електроинструменти за градината от Bosch


За поддръжката на дворна градина ръчната ножица за рязане на стъбла и клонки е задължителен инструмент. Когато в градината има дървета и особено овощни, към ножицата, също така задължително, се добавя и ръчният трион.
Наближава краят на ноември. Време да се мисли и за зимната резитба на овошките и лозята, която при дърветата започва от ноември и продължава напролет (основно февруари и март) до началото на набъбване на пъпките. За лозята? Всички знаят кога е Трифон Зарезан. Време е да помислим и за необходимите инструменти, при това в техния най-съвременен и желан при работа вариант – акумулаторните.
Ето защо подбрахме да представим една току-що изгряла звезда на продуктовия небосклон на Bosch – градинската ножица EasyPrun и друга, негубеща вече няколко сезона привлекателност – градинският трион Keo.

 

Акумулаторна градинска ножица
EasyPrune

Няма да скрием, че приехме с голям интерес, нетърпение и дори вълнение възможността да изпробваме акумулаторната градинска ножица EasyPrune на Bosch. Интересът ни бе допълнително подсилен от това, че в далечната вече 2009 г. имахме удоволствието да тестваме в редакцията, при градински условия, дори и да я проучим отвътре, като я разглобим, първата за времето си в света акумулаторна ръчна ножица на Bosch – моделът Ciso. Близо 9 години по-късно, в началото на т.г. Bosch, пусна на пазара своя втори, силно обновен модел. За тази нова ножица споменахме в краткия преглед на част от най-новите инструменти на Bosch. В тази обзорна статия изразихме очакването си, че с новата EasyPrun, немският гигант запълва осезаема празнина в пазара на любителски градински инструменти.
След като ножицата, заедно с близо дузина други електроинструменти, бе предоставена от направление „Електроинструменти“ в „Роберт Бош“ ЕООД на редакцията на списанието за тестване, вече имаме възможност да споделим своите лично придобити в работата с нея впечатления.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото