Ръчни инструменти за овощната градина и лозето


Подготовката на тази статия ни поднесе изненадваща информация, защото ни откри един свят, който до този момент някак си ни убягваше – ръчните механични инструменти на STIHL. Увлечени в представянето на поредната по-мощна и все по-усъвършенствана машина, на новите, патентовани от фирмата двигатели с все по-малък разход на гориво, по-безвредни изгорели газове и по-ниско ниво на шума, необяснимо пропускахме да забележим, че STIHL предлага и обширна колекция от ръчни инструменти за поддържане на градината и работа в гората, без които пълноценното извършване на тези дейности е невъзможно. Различните видове ръчни ножици и триони довършват започнатото от машините, а имат и собствено поле за изява, където машината не може да ги замени.
Напълно логично е, че като фирма с водещи позиции в производството на техника за градината и гората, STIHL да затвори цикъла и да предлага на клиентите си и почитатели на марката всичко, които им потрябва, включително и инструменти, за които мнозина дори и не се досещат. При това с гарантирано качество, носител на което е марката STIHL.
Именно това ни подтикна да се запознаем и представим част от ръчните механични инструменти и то само в сектора „градина“. Докато при машините по разбираеми причини кръгът от производители е все пак доста ограничен, то при ръчните инструменти той е широко отворен и лесно достъпен, поради което вероятността човек да си купи стопроцентово „менте“ от незнаен производител е повече от голяма. Това сме го изпитали на собствен гръб. Така например еуфорично купена в зората на прохождащото пазарно стопанство у нас ножица за клони с дълги рамене още на втората клонка позорно се предаде, като ръкохватките й безпомощно се огънаха в дъги. А дадените за нея банкноти изгоряха безвъзвратно на мига. Личният опит винаги има особена тежест и дълготрайно въздействие.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото