Ръчни механични инструменти Volpi Originale


След като представихме новото партньорство на „Ташев-Галвинг“ ООД с водещия италианския производител на ръчни градински инструменти Davide & Luigi Volpi S.p.a., както и новата серия професионални ръчни електроинструменти от серията Powercut, сега правим същото за другата голяма група инструменти на Volpi – ръчните механични овощаро-лозарски ножици и овощарски триони. Повечето от тях вече се предлагат от „Ташев-Галвинг“ ООД. Представяме няколко подбрани модели, които изграждат представата за тези инструменти.

 

Овощаро-лозарски ножици
Новата серия ножици Kamikaze е модулна – режещите челюсти и ръкохватките могат да имат поотделно два размера, обозначени като M (среден) и L (голям). Чрез комбиниране, примерно челюсти с размер M и ръкохватки с дължина M или L и т.н., клиентът разполага с повече възможности за избор. В зависимост от големината на ръката може да избере по-малък или по-голям размер (дължина) на ръкохватките, съответно M или L. Размерът челюстите се отразява на максималния диаметър на рязане.
Ножиците са изработени от висококачествени материали, режат много добре, служат вярно и продължително. Леки и удобни за работа са.
Актуалният към момента (април 2021 г.) продуктов каталог на фирмата съдържа 13 базови модела такива ножици. Споменахме базови, защото, чрез комбинация на големините им, предлаганото разнообразие става значително по-голямо. Всички те са посочени като професионални ножици, а четири от моделите са патентовани.
Представяме три модела с марката Kamikaze.

От ляво на дясно – KM8916, KM13803 и KM8846

 

Ножица KM8916
Тази професионална патентована ръчна ножица е предназначена за рязане на стъбла и клони с дебелина до 25 mm. Дължината й е 230 mm и тежи 280 g. Този вид ножици с разминаващи се при рязането остриета, известни още като Bypass, се използват за чисто и гладко рязане на жива, зелена дървесина.
Режещите челюсти са изработени от специална високовъглеродна стомана SK-5, каквато се използва за най-качествените ножове и други инструменти за рязане. Те са термично закалени до необходимата оптимална твърдост. Прецизно заточени, те осигуряват чисто, щадящо кората и останалата дървесина, срязване. В овощарството това е от особена важност, защото гладкият срез улеснява и ускорява зарастване на нараненото място.
Горната ръкохватка, откъм палеца на ръката, е с ергономична, добре прилягаща към дланта форма. Има еластично покритие, което способства за сигурното задържане на ножицата в ръката, дори и когато се работи без ръкавици с противоплъзгащо покритие.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото