Саморазливни самонивелиращи се подови замазки на Knauf

Kna1
Името на немската компания Knauf от десетилетия се ползва с легендарна известност на световния строителен пазар като лидер в производството на широка гама материали, чиято съвкупност съставлява системите за сухо строителство. Изключително популярен и широко разпространен метод в модерното строителство, използващ облицовъчни и подови плочи на гипсова основа. Предимствата му са многобройни и поради това е широко прилаган в съвременното строителство. Подробни описания на използваните материали, технологии и конструктивни решения са достъпни и за читателите на списание „Направи сам“ на чийто сайт досега сме публикувани 60 оригинални статии – своеобразна строителна енциклопедия за сухото строителство и други материали на Knauf.
Наред с многобройните приложения на системите за сухо строителство, били те конструктивни, топло- и звукоизолиращи, марката Knauf се ползва с голяма популярност и като производител на редица други иновативни продукти на строителната химия, сред които се откроява групата на материалите за саморазливащи се или, по-конкретно, самонивелиращи се подови замазки.
В строителството няма повече или по-малко важни дейности. Това, което по наше мнение, най-отчетливо свързва различните видове материали на Knauf, е успешно реализираният стремеж за максимално улесняване на строителите, за ускоряване и постигане на най-високо качество и дълготрайност на завършения строителен продукт.
Именно тези характеристики дават и най-общата представа за наскоро разширената гама от подови шпакловки и замазки, които „Кнауф България“ предлага на нашия пазар. По-точно казано, към радушно приетата, от няколко години наложила се и на българския пазар самонивелираща се замазка FE 50 Largo сега представителството на немския гигант в България пуска два нови материала от същата група – шпакловката N 415 и замазката N 340. Наименованията им са по новата система за обозначаване – буквата N означава „нивелиране”, при това с високо качество; първата цифра – 3, при материали на циментова основа, 4 – материали на калциево-сулфатна основа; последните две цифри показват максималната дебелина на пласта.
Screen350
За изключителния интерес към Knauf FE 50 Largo недвусмислено говори и силният читателски интерес към публикуваната в списанието ни статия „Саморазливаща се замазка Knauf FE 50“. В отговор на множество читателски запитвания няколко месеца по-късно се наложи да публикуваме и втора, допълваща статия. Броят на посещенията на двете статии надхвърля 30 000, а Google ги класира на първите две позиции в началото на списъка, което е и доказателство за доверието към марката, за големия читателски интерес към тези материали на Knauf.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото