Светодиодни лампи със слънчев панел

Steinel1
Последното попълнение в гамата осветителни тела на Steinel, предназначени за монтиране на открито, са моделите XSolar L-S и XSolar GL-S. И двете са предназначени за външно осветление – в градината, около къщата, при гараж или беседка, по продължение на алеи и пътеки, за открити тераси и други подобни места. И двете имат едно и също осветително тяло. Моделът XSolar L-S е предназначен за монтиране към стена на къща или друга постройка, докато XSolar GL-S се монтира върху метална колонка, което го прави подходящ за поставяне по продължение на алеи, тераси и др. Той се предлага в три разновидности според дължината на колонката – 45, 63 и 100 cm.
И двата модела са развитие на фамилията осветителни тела, използващи за най-модерните и най-перспективни към момента източници на светлина – мощни светодиоди (LED). Повече за този вид лампи на Steinel може да прочетете тук. Затова ще споменем само, че на практика те са вечни, защото дълготрайността на поставените в тях светодиоди е 50 000 часа, а разходът на електроенергия е нищожно малък.
Това, което най-вече отличава двете осветителни тела от останалите лампи за външно осветление е, че всяко от тях има собствена слънчева „електроцентрала“. Поради това не се нуждае от свързване с електропреносната мрежа, няма и разходи за електроенергия. Съответно монтирането им е в максимална степен улеснено, защото не се налага полагане из градината на електрически проводници.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото