Система за нивелиране на облицовъчни плочи Rubi Delta Level System


След поредица от 17 статии в сп. „Направи сам“, посветени на нови инструменти на Rubi и работата с тях, както и други 7, които представят участието на Rubi в традиционните ежегодни партньорски срещи на „Ташев-Галвинг“ ООД, редовните читатели на списанието познават немалка част от продуктите на испанската компания.

Rubi е фамилна фирма, основана през 1951 г. от двамата братя-изобретатели Боада, оказали се и добри бизнесмени. Както често се случва при този вид фирми, в основата й стои създаденият и патентован от Джоан Боада първи в света професионален инструмент за ръчно рязане на керамични и мозаечни облицовъчни плочи, наименуван Rubi. С брат си Антони двамата усъвършенстват инструмента и през 1953 г. са удостоени със златен медал на Първото национално изложение за изобретатели в Барселона.
Днес Rubi Group има дъщерни дружества в 11 държави с над 550 служители. Разполага с три завода – два в Испания и един в Китай. Продуктите й се предлагат в над 120 държави на пет континента. Компанията е специализирана в разработването и производството на обширна гама от ръчни и електрически инструменти, на всевъзможни приспособления, необходими при полагане на облицовки с плочи. Актуалният за 2021 г. каталог на фирмата съдържа над 1000 продукта.
Като водещ производител и технологичен лидер в сферата на инструменти и машини за полагане на плочи, Rubi Group непрестанно създава нови продукти и усъвършенства съществуващи с цел най-пълно удовлетворяване високите изисквания на професионалните потребители. С повече от 58 патента инструментите на Rubi Group бележат високите стандарти за качество на световния пазар. Същевременно продуктовата палитра обхваща целия пазарен спектър, включително групата на напредналите майстори-любители, които ценят и търсят качествения инструмент.
Статията е посветена на темата „Системи за нивелиране на плочи“ при тяхното полагане.
Тук представяме третата, по реда на появяването им на пазара, система на Rubi – Delta Level System. Досега испанският производител е създал общо четири такива системи. Те присъстват в актуалния за 2021 г. продуктов каталог на компанията и успешно се продават в споменатите над 120 страни по света. Те са:
– Tile Level
– Tile Level Quick
– Delta Level System
– Cyclone Level System.

Вляво – система Tile Level, вдясно – Tile Level Quick

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото