Стойка за хамак. Проект „Как да направим“

Из архива на списание „Направи сам“ – бр. 11-12/1999 г.

 

Статията е от поредица публикации за изработка на оригинални мебели, която е подготвена със съдействието на направление „Електроинструменти“ на „Роберт Бош“ ЕООД. Използваните за изработката и показани на снимките електроинструменти са модели от времето на излизане на броя. По принципа си на работа те не се различават от съвременните машини, с които работят днешните домашни и професионални майстори.

Хамакът (или въжената люлка) е отлично място да си поопъне човек гърба на воля, но той има и един съществен недостатък – нужни са две по-яки дървета, за да го окачите между тях. По-често обаче подходящи дървета няма. Това не би било беда, когато дойде лятото, ако овреме сте се подготвили за него. И бегъл поглед върху снимката по-долу е достатъчен да се оцени изключителната елегантност и функционалност на предлаганата тук стойка.
В сгънато положение тя заема малко място, лесно се съхранява и бързо пренася, може да се постави на най-удобното за почивка място в двора или на верандата. Напече ли слънцето, с лекота може да се преместите на сянка и обратно. Плисне ли дъжд, за броени минути хамакът и стойката се прибират на сушина.
 

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото