Телоподаващи MIG/TIG/MMA инверторни заваръчни апарати REM Power

Част от експозицията на REM Power, в раздела „Заваръчна техника”, по време на партньорската среща на „Ташев-Галвинг” ООД – „Пролет 2017” в Боровец

Основаната през 1997 г. многонационална Rheinland Elektro Maschinen Group (REM Group) е една от успешно налагащите се компании с приоритет пазарите в Средна и Югоизточна Европа. За този район тя има два ръководни центъра, разположени във Виена и в Словения (регионален в Македония). REM Group има утвърдено от години плодотворно сътрудничество с „Ташев-Галвинг“ ООД. Марката REM Power е добре позната и в България, като нейните машини се предлагат в три основни групи:
» Полупрофесионални и хоби потребители
» Професионални потребители
» Индустриални потребители.
Производствената палитра включва въздушни компресори, водоструйни машини за студена и гореща вода (задвижвани с електродвигател или двигател с вътрешно горене), инверторни заваръчни апарати, промишлени прахосмукачки, подопочистващи машини, машини за почистване на алеи, тротоари, площади и други открити площи, водни помпи, дървообработващи машини, снегорини и др.
Успехът на сравнително млада фирма на силно пренаситения с изделия на електротехническата индустрия пазар, при конкуренцията на могъщи производители от най-висока световна величина, може да бъде постигнат с високо техническо и качествено равнище на машините с марката REM Power и задължително при осигуряване на силно конкурентни цени.
И още нещо – непрестанното обновяване на продуктовата гама и пускане на пазара на все по-нови, по-усъвършенствани модели.
В това ни убеди прегледът на експонатите, с които REM Group се представи на пролетната партньорска среща на „Ташев-Галвинг“ ООД през април 2017 г. в Боровец. Спрямо показаните само преди малко повече от половин година нови за този момент модели на заваръчни апарати, в началото на 2018 „Ташев-Галвинг“ ООД вече предлага новото поколение апарати. Дотолкова нови, че информацията за тях е все още твърде оскъдна.
Това ни подтикна да представим в първия за годината брой на списанието четири заваръчни апарата с телоподаващо устройство от най-новото поколение REM Power, започвайки от модела WMEm MIG 180. Следващите два, WMEm MIG 200D Multimatic и WMEm MIG 220Di Multimatic, ни бяха предоставени от „Ташев-Галвинг“ ООД за тестване. По техническите си характеристики четвъртият – WMEm MIG 250Di Multimatic, съвсем малко се различава WMEm MIG 220Di Multimatic. Неговите габарити и тегло (заедно с количката) обаче ни отказаха от желанието да го транспортираме и пренасяме на ръка до редакционната работилница и обратно.
Така подбраната група инверторни електрозаваръчни апарати с телоподаващо устройство покриват диапазона от занаятчийски (защо не и за напреднали любители) до строго професионални и индустриални апарати за електродъгово заваряване на различни метали.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото