Технология на STIHL с награда за върхови постижения

Г-н Хартмут Фишер, Изпълнителен директор на STIHL Magnesium-Druckguss, получава високото отличие „Награда за върхови постижения 2020“ за производството на бутала от магнезиева сплав за двигатели с вътрешно горене


В ноемврийския брой на списанието представихме поредната новост, която водещият производител на моторни верижни триони в света, немската компания STIHL, записа в историята на развитието на тази техника и по-конкретно, в производството на малки двигатели с вътрешно горене. Тя бе материализирана за пръв път при новия модел верижен трион STIHL MS 400 C-M, чийто двутактов бензинов двигател е първият, който има бутало изработено от лека и същевременно много здрава магнезиева сплав. Предимствата на този не само нов, но и уникален в иновативно отношение моторен трион, вече бяха подробно описани в посветената на него статия.
С няколко думи това е трион с мощност 4 kW и тегло 5,8 kg (без режеща гарнитура и гориво), което му осигурява много добро съотношение тегло/мощност – 1,5 kg/kW. Благодарение на изработеното от магнезиева сплав бутало, двигателят е способен да поддържа много висока честота на въртене – 14 000 min¯¹, която осигурява по-висока скорост преди всичко при кастрене. Благодарение на своята висока производителност и ниско тегло, MS 400 C-M в най-голяма степен удовлетворява изискванията на всеки професионален дървосекач.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото