Трактори за косене STIHL


Армадата косачки за трева на STIHL се води от големите самоходни машини, които силно наподобяват малък четириколесен трактор. Поради това те са познати у нас като „трактори за косене“. Това, което най-силно ги отличава от останалите четириколесни косачки, е че машината има удобна за работещия седалка. Работейки, той се вози комфортно и управлява машината с волан и педали.
От началото на годината „Андреас Штил“ ЕООД пусна на нашия пазар пет модела на трактори за косене от сериите RT 4, RT 5 и RT 6. Първият, RT 4082, е предназначен за косене на площи до 4000 m², докато най-мощният – RT 6127 ZL, е пригоден за паркови площи до 10 000 m².

Тук ще представим най-малкия модел RT 4082, който принадлежи към серията T4. В буквален превод немското им наименование е „косачки с ездач“. Поради липса на подходящ български технически термин, у нас е въведено наименованието „райдер“. Двигателят се намира под седалката в задната част на машината, а предницата е максимално олекотена. Целта на производителя е да създаде по-компактна, лесно управляема и силно маневрена машина, способна да се справя с косене на тесни участъци в площи с множество храсти и други препятствия. Малкият радиус на завиване – 90 cm и осигурената добра видимост до самия преден край на машината, позволяват прецизно водене на машината и лесно заобикаляне на преградите по пътя. Маневреността на косачката се повишава допълнително и от лекото превключване на движението от преден на заден ход и обратно.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото