Ударна бормашина DeWALT D21570


Това е професионална бормашина с ударно действие. Тя е отличен електроинструмент с универсално приложение. Надхвърля възможностите на обикновените бормашини, в много голяма степен задоволява потребностите при пробиване на отвори в тухлен зид – предимно за закрепвания с дюбели. Позволява пробиване в стомана на отвори с диаметър до 16 mm, а в тухлен зид ‒ обичайно в диапазона от 5 до 10 mm. При необходимост машината може да се справи и с пробиване на отвори с диаметър до 22 mm. С боркорона с диамантeни зърна в тухлен зид изрязва отвори с диаметър до 127 mm.
С мощност на електродвигателя 1300 W и посочените възможности за пробиване, този модел е с най-големи възможности сред останалите актуални към момента бормашини с ударно действие на американския концерн DeWALT.
Машината има двускоростна механична предавателна кутия, което в съчетание с електронното управление на електродвигателя позволява плавно регулиране на честотата на въртене в диапазоните 0–1250 и 0–3500 min¯¹.
Като все повече от новите електроинструменти на DeWALT, и тази бормашина принадлежи към групата машини, обозначена със знака Perform Protect. Това е цялостна програма, която DeWALT развива от 2007 г. насам. Целта й е компанията да разработва и произвежда най-пълната програма от безопасни, високопроизводителни професионални строителни електроинструменти в световен мащаб. Всички машини от програмата Perform Protect изпълняват най-строгите изисквания в една или повече области, като най-голямо внимание се обръща на отделяните вибрации, запрашаването на околната среда и сигурния контрол по време на работа.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото