Фенерите на Milwaukee – челни фенери


В началото на 2022 г. „Ташев-Галвинг“ ООД пое дистрибуцията и на електроинструментите на реномираната американска компания Milwaukee Electric Tool Corporation. Събитието бе отразено своевременно в „Направи сам“. Това бе първото в списанието представяне на тази компания със 100-годишна история, световно признат лидер в иновациите при производството на електроинструменти. Името на Milwaukee се свързва най-вече с производството на професионална техника от най-висок клас, отличаваща се със своята издръжливост на високо натоварване и мощност. От основаването й през 1924 г. насам, девизът на компанията „Създадено от професионалисти за професионалисти” остава неизменен.
Milwaukee произвежда машини и електроинструменти за всякакви видове дейности, извършвани в строителството, металообработването, при изграждането и ремонта на отоплителни, водопроводни, канализационни и други електроинсталации, и т.н. Компанията предлага и бързо разширяваща се гама акумулаторно захранвани машини за работа в градината, както и за поддръжка на паркове. Обособено място в продуктовата програма заема групата на осветителните тела.
С марката Milwaukee се предлагат също разнообразни инструменти, наричани събирателно консумативи, предназначени за работа с различните електроинструменти. Продуктовият каталог на компанията предлага още шкафове за съхраняване на инструменти и друг инвентар за обзавеждане на работилници, специализирано работно облекло, лични предпазни средства и т.н.
В този брой на списанието подхващаме изпълнението на даденото преди година обещание да запознаваме читателите на списанието с обособени групи машини и инструменти на Milwaukee.
Съдбата обаче реши друго. Макар дошло неочаквано за нас, приехме с особен интерес предложението от „Ташев-Галвинг“ ООД, от фенерите на Milwaukee, които те предлагат към момента на пазара да тестваме и представим гамата фенери, предназначени за лично ползване – ръчни и челни.
В избора на темата за това първо представяне на продукти на Milwaukee, съзряхме и известна символика, защото първото и незаобиколимо условие за успешното и качествено извършване на каквато и да било дейност – строго професионална, любителско майсторене или в домашна среда, на закрито или на открито през нощта, е наличието на добра осветеност на работната зона или площадка. За безопасна, ефективна и качествена работа е необходим и добър източник на изкуствена светлина.
Дори и беглият преглед към тази продуктова група поражда впечатление, че Milwaukee, в сравнение с други големи производители на електроинструменти, предлага необичайно обширна гама акумулаторно захранвани LED осветителни тела, специално разработени за различни професионални приложения: от изграждане и ремонт на сградни инсталации до монтажни и ремонтни дейности в строителството и на други по-обширни терени, изискващи мощно осветяване на големи площи. Поради това групата осветителни тела обхваща продукти от джобно фенерче, наподобяващо писалка и дузина челни фенери до мощни прожектори, монтирани към триноги стойки.
За запазена марка на своите LED осветителни прибори от Milwaukee са избрали съставната дума TRUEVIEW (истински изглед). С това производителят цели да подчертае, че на преситения с всевъзможни LED осветителни тела пазар, неговите се отличават най-вече с това, че излъчваната от тях светлина максимално вярно предава цвета на осветяваните повърхности. Също така спомага за детайлното открояване и на най-дребните детайли. Това се дължи на спектралния състав на светлината, която осветителните продукти на Milwaukee излъчват. Той се измерва с нейната цветова температура.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото