Циркулярни дискове и триони за рязане на метали


Ежеседмичната справка за най-продаваните продукти във фирма „Ташев-Галвинг“ насочи вниманието ни към марката Jepson, която поне за нас бе откритие. На световния пазар за професионални машини и инструменти обаче тя е добре позната и приета от близо 40 години насам благодарение на качеството на нейните продукти. Това са:
» Циркулярни триони за сухо рязане на метали и дискове за тях
» Колонни бормашини с магнитно закрепване
» Специализирани ръчни металообработващи инструменти за скосяване на ръбовете (взимане на фаска) на метални профили и други детайли, за сатиниране на метални повърхнини, лентови шлайфмашини за обработка на заоблени повърхности и др.
Със своя завод в Германия японската компания Jepson е и европейски лидер в производството на машини за сухо рязане на метали.
Машините и инструментите на Jepson се предлагат у нас от 2008 г., когато „Ташев-Галвинг“ става изключителен дистрибутор за България. Въпреки че информацията за тези все още нови за страната ни продукти е оскъдна – в българското интернет пространство може да се намери единствено на сайта на „Ташев-Галвинг“, тяхното търсене и продажба все по-бързо се увеличават.
Най-голям е интересът към разработената от Jepson технологията Dry Cutter за сухо рязане на метали с циркулярен диск. Методът е доказал неоспоримите си предимства за прецизно рязане на различни изделия от стомана, включително и неръждаема, на цветни метали, пластмаси и др. Тези циркулярни дискове и триони са предпочитан инструмент за рязане на тънкостенни тръби и профили. Най-отчетливо изпъкват предимствата на технологията Dry Cutter при рязане на листови материали като метални решетки, сандвичеви (многослойни) панели за изграждане на големи халета и други строителни конструкции, на кабелни канали и т.н. Циркулярните дискове Dry Tech режат бързо, точно и с чисто, без да се образуват остри „мустаци“ по ръбовете. Въпреки липсата на охлаждане с течност мястото на рязане почти не се загрява. Количеството на отделените стружки е значително по-малко, отколкото при рязане с обикновен диск.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото