Цифрови мултицети и токови клещи на Fervi

От дигиталните мултицети, които фирма „Ташев-Галвинг“ ООД предлага на нашия пазар, представяме трите модела на италианската фирма Fervi, които са съответстват и на три ценови нива – от около 25 лв. до около 140 лв. Разбира се, мултицетите се различават и по своите технически характеристики, качество и измервателни възможности.

 

Fervi T501
Компактен, лек и най-евтин, този модел може успешно да се използва при повечето обичайни случаи за измерване напрежението на батерии, в мрежата или като веригопроверител в дома, работилницата или гаража.
Позволява измерване на:
– Постоянен ток: напрежение в обхватите до 2, 20, 200, 500 V. Точност на измерването ±0,5%
– Променлив ток: напрежение в обхвата 200–500 V при точност ±1,2%
– Постоянен ток: сила на тока до 200 mA при точност ±1,2%
– Съпротивление в обхватите 2, 20, 200 KΩ и 2 MΩ (с точност ±1,0%).
Освен като веригопроверител с акустична сигнализация може да се използва и за проверка на диоди.
Има вградена защита срещу претоварване. Захранва се от алкална батерия с напрежение 12 V. Тялото на уреда е изработено така, че да позволява увиване на кабела с измервателните сонди около него и закрепването им.

Вляво – Fervi T501, вдясно – Fervi T050

 


Fervi Т050 (М890С+)
Както и останалите уреди, Т050 е с ръчно избиране на обхватите на измерване. Спрямо предния модел възможностите на този са значително умножени.
Наред с разширените диапазони при измерване на напрежение и сила на протичащия ток – прав и променлив, на електрическо съпротивление, той може да измерва транзистори, както и капацитета на кондензатори. С помощта на външна сонда (термодвойка тип „K” – NiCr-NiAl) с него може да се измерват температури от –40 ˚С до 1000 ˚С.
Уредът е поставен в защитен калъф от мека пластмаса, който го предпазва при изпускане и други механични въздействия. Измервателните възможности на мултицета са посочени в таблицата.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото