Ъглошлайфмашина Bosch GWS 10,8-76 V-EC Professional – поредна световна новост

Bosch1
За нас като издатели на техническо списание, появата на всяка нова машина, нов модел или новаторска технология е събитие, което заслужава и трябва да бъде широко огласено. Особено, когато става дума за новости, оглавяващи световната класация по един или повече показатели, бележещи пътя на развитие за даден вид електроинструменти. Това е причината да не сваляме погледа си от водещите световни производители, сред които ярко се откроява марката Bosch. Затова тя води и в класацията по брой на статиите в „Направи сам“, от които 204 от тях са публикувани и на сайта на списанието.
Сега отново имаме повод да представим едни от последните новости от световна величина в професионалната серия електроинструменти на немския гигант и в частност – в групата на ръчните ъглошлайфмашини. При това поводът е двоен, защото новостите са диаметрално разположени от гледна точка на мощност и производителност на машините. Носител на едната е най-малката в света ъглошлайфмашина с акумулаторно захранване – моделът GWS 10,8-76 V-EC Professional, а втората се формира от нова серия мощни ъглошлайфмашини с мрежово захранване и мощност 1900 W. Всяка от тези новости представяме в отделна статия.

GWS 10,8-76 V-EC Professional
Това е първата в света професионална ъглошлайфмашина, захранвана с акумулаторна батерия с изходящо напрежение 10,8 V. Тя допълва семейството електроинструменти (бормашини, включително с ударно действие, отвертки, винтоверти и др.), работещи с това напрежение на електрическия ток. Те са предпочитан инструмент в много широк диапазон от приложения, защото съчетават компактност и ниско тегло с удивително голяма мощност. При това всички електроинструменти от тази група използват едни и същи батерии, различаващи се само по капацитета си.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото