20 години електроинструменти Raider. Юбилейната серия Raider Pro Black Edition


През тази година една от най-популярните в България марки за електроинструменти – Raider, създадена на границата между двете хилядолетия от „Евромастер Импорт Експорт“ ООД, навършва своята 20-годишнина. Тя излиза на пазара след продължителен проучвателен и подготвителен период, започнат от задружните братя Баша още през 1992 г. Избраният от тях модел на развитие на фирмата днес е безапелационно утвърдена световна практика на кооперирани производства и търговия при условията на силно свързаната глобална световна икономика. „Евромастер Импорт Експорт“ ООД бе първата българска фирма в областта на електроинструментите, която създаде и наложи Raider като най-бързо развиваща се българска марка за електроинструменти, марка, която бързо, особено през последните години, разширява и затвърждава позициите си и на редица чуждестранни пазари.
При същия, доказано успешен подход, в рамките на изминалите 20 години „Евромастер Импорт Експорт“ ООД постепенно създава общо 11 собствени марки, от които 7 имат основната тежест в продуктовото портфолио на компанията. В областта на ръчните механически инструменти най-ярко се откроява <a href=“http://napravisam.net/?p=32968″>Topmaster Professional</a>, с нейните три поколения инструменти.
Raider е не само първородната марка, но продължава и ще продължава и занапред да държи палмата на първенството, като формира над 65% от оборота на компанията. Създадена през 2000 г., днес тя представлява семейство от производни марки, всяка от които е <a href=“http://napravisam.net/?p=32802″>съобразена с потребностите на обособена група клиенти</a>. За да не повтаряме вече написаното в посочената и други статии в списанието, изброяваме ги накратко:
– Raider Power Tools: за хора, които притежават необходимите умения да майсторят с ръцете си, изпитват вътрешна потребност и удоволствие или им се налага да подобряват средата, която обитават – дом, вила, градина и т.н.
– Raider Pro: за потребители, основно занаятчии, които изкарват хляба си с дейности, изискващи производителни, удобни за работа, здрави и надеждни електроинструменти. В самото начало на 2019 г. марката бе разширена с ново подсемейство <a href=“http://napravisam.net/?p=32776″>Raider Pro R20 System</a>. Така е реализирана утвърдилата се в света практика за създаване на семейство от най-често използвани акумулаторно захранвани електроинструменти, ползващи една и съща батерия и зарядно устройство. Особено за домашната работилница това е практично и икономически изгодно решение.
– <a href=“http://napravisam.net/?p=32127″>Raider Industrial</a>: за работещи в индустриални производства, строителство и други дейности, които се нуждаят от високопроизводителни, минимално уморяващи и най-вече издръжливи на високи натоварвания и продължителна работа машини. Тук място за компромиси няма. Машините от серията Raider Industrial се ползват с 3-годишна гаранция, а някои от тях и с 5-годишна. За тях е създадена и специална система на сервизно обслужване „от врата до врата“. След обаждане от клиента, куриерска служба взима и връща ремонтираната машина в рамките на 3 до 4 денонощия.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото