20 години марка RAIDER – подбрани електроинструменти от юбилейната палитра


2020 е юбилейна година, в която „Евромастер Импорт Експорт“ ООД отбелязва 20-годишнината от създаването на своята най-популярна и успешна марка ръчни електроинструменти Raider. За две десетилетия, с над 2,4 млн. продадени машини, тя се наложи като една от най-търсените марки за електроинструменти на българския пазар. Пандемията COVID-19 отмени провеждането на планираните празнични прояви, каквато бе честването на 25-годишнината на фирмата през 2017 г. За многобройните почитатели на марката Raider и нови клиенти на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД годината ще се запомни с юбилейната серия подбрани машини Raider Pro Black Edition и над дузината нови попълнения в бързо набиращото популярност и признание на пазара семейство акумулаторни машини, ползващи една акумулаторна батерия – Raider Pro R20.
И не само това. Новостите от „фабриката Raider“ през юбилейната година не секват. А ние, от списание „Направи сам“, ще се опитаме до края на годината да представим най-открояващите се нови модели.
За този брой на списанието подбрахме няколко машини, всяка от които заслужава специално внимание.

 

Ръчна ролкова шлайфмашина Raider Pro RDP-BM01

Това е сравнително малко познат на пазара електроинструмент, защото обичайно се среща сред продуктите на само няколко от водещите световни лидери в производството на професионални инструменти. Едни го наричат четков шлайф, други го наименуват ролкова шлайфмашина, сатинираща машина или машина за състаряване на дърво. Независимо от наименованието, принципът на работа на всички е един и същ – въртяща се ролка (цилиндър) от абразивен материал с различна плътност или ролкова четка от различни по дебелина и твърдост стоманени или найлонови влакна. В зависимост от вида на работния инструмент, машината се използва за повърхностна обработка на различни по твърдост и вид материали, за постигане на различна степен на гладкост – от груба обработка до бляскава повърхност, за премахване на ръжда, на стари лакови покрития и други замърсявания.
В дърводелството този вид машини се използват за обработка най-вече на масивни, предимно иглолистни, греди, бичмета или дебели дъски (талпи) с цел получаване на декоративна релефна повърхност по посока на дървесните влакна, която силно подчертава естествената текстура на дървесината. Тази специфична обработка се прилага при осъвременяване на стари, столетни и повече къщи, за изкуствено състаряване на нов дървен материал, имитиращ стара дървена конструкция при изграждане на нови или ремонт на стари помещения, изпълнени в традиционен български стил и др.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото