20 години пълна гаранция на покриви Tondach


All4Roof – първата по рода си онлайн платформа за покриви

 

Когато се подхваща строителство, особено на сложна за изпълнение, непрестанно подложена на изпитания от атмосферните влияния система, каквато е покривната конструкция, на първо място несъмнено изпъква нейната гарантирана устойчивост и дълготрайност. При това не става дума само за основните материали, от които тя е съставена. Изискването се отнася едновременно за всички елементи, които макар и от различни по вид материали, трябва да реагират на температурните и други външни въздействия като едно цяло. Покривът трябва да устоява на зимен мраз и слънчев пек, на силен вятър, проливен дъжд и градушки, на дебела снежна покривка. Непроницаем за дъждовната вода, способен да защитава сигурно сградата. Това важи в пълна мяра за всяко строителство, било еднофамилна къща или многоетажна жилищна сграда.
Покривната конструкция е сложна система, чието качество и дълготрайност зависят не само от качествата на основния покриващ материал – керемидите. Зависят още от т. нар. некерамични елементи, а също така, и от професионалния качествено изпълнен монтаж. Съчетаването на тези три фактора гарантира комфорта и спокойствието на обитателите, спестява разходите за ремонти за години и десетилетия напред.
Решаващо условие за сигурен, качествен и дълготраен покрив е верният избор на производителя на керемидите и останалите керамични и некерамични материали за покрива. Производител, който предлага и останалите, подбрани от него, необходими за цялостно изграждане на покривната система, некерамични материали. Това гарантира тяхното качество и оптимална съвместимост с останалите елементи в системата. Такъв безспорен лидер е австрийският гигант Винербергер с неговата марка за керемиди Tondach.
За иновативните продукти и техните създатели винаги се пише със засилен интерес и дори пристрастие, особено в специализирано техническо издание, каквото е навършващото тази година своя 40-годишен юбилей, списание „Направи сам“.
От 2007 г. насам списанието редовно представя продуктите на Винербергер – блоковете за зидане (тухли) Porotherm и керемидите Tondach. В резултат сайтът на списанието към момента предлага специализирана енциклопедична поредица от 48 статии за продуктите на Винербергер, 11 от които са посветени на системите за покрив Tondach.
Най-скорошни, от средата на миналата година, са двете части на „Пътеводител за качествен и дълготраен покрив”.
Благодарение на утвърденото дълги години качество на керемидите Tondach и останалите керамични аксесоари за покривни покрития със същата марка те имат

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото