20 години YTONG в България – традиции и иновации

Под този надслов „Ксела България“ ЕООД проведе в края на май т.г. едновременно тържествена и с практическа насоченост конференция, посветена на двайсетгодишнината от началото на официалното производство в България на блокчета за зидане от клетъчен бетон, носещи популярното по целия свят наименование YTONG – най-старата в света регистрирана търговска марка за строителен продукт (1940 г.). Партньори на проявата бяха Камарата на архитектите в България (КАБ) и Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП).
Залата в столичния хотел „Радисън“ събра видни представители на строителната техническа мисъл у нас, университетски преподаватели и изследователи от УАСГ и МВР Академия, видни архитекти и проектанти, ръководители на строителни и инвестиционни фирми. Специалисти, добре познаващи качествата на продуктите, които „Ксела България“ произвежда и предлага не само на българския пазар, но и зад граница.
Приветствия към домакините и присъстващите поднесоха г-жа Емилия Главчовска, началник отдел „Професионално образование и обучение“ към Министерство на образованието и науката и доц. д-р инж. Радан Иванов, ректор на ВСУ „Любен Каравелов“.
20-години-YTONG-remont1-1
Презентация на тема „YTONG – история на успеха“ изнесе г-н Йенс Тирфелдер, управител „Продажби и маркетинг” на „Ксела България“ ЕООД. В словото си той се спря на основните моменти, бележещи успешния път на развитието на фирмата от официалното й стъпване в България през 1994 г. до днес. Началото е поставено с основаването на „Итонг България“, приватизацията на съществуващия завод за газобетон в кв. Кремиковци, неговото модернизиране и преоборудване за производство на блокчетата за зидане YTONG. През 2004 г. компанията преминава в състава на международната група за производство на строителни материали Xella International GmbH – една от най-голeмите компании за строителни материали на пазарите в Германия и Европа.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото