2018 – годината на новата марка Raider Industrial


Навръх своята 25-годишнина, през 2017 г. „Евромастер Импорт Експорт“ ООД обяви официално пред българските и от „близката чужбина” партньори своята нова марка Raider Industrial. Представени бяха първите няколко машини от тази серия. Те бяха посрещнати с голям интерес на юбилейната търговска среща на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД в Боровец през септември м.г. Списанието ни, на свой ред, помести първата публикация за новата марка и нейните първи представители.
2018 е годината на първото мащабно представяне на Raider Industrial на световната сцена – международното изложение Eisenwarenmesse в Кьолн през март. Това е и годината, през която на пазара ще бъдат пуснати всичките 27 машини, с които новата марка стартира участието си на пазара на професионална техника.
В тази статия продължаваме представянето на моделите от серията Raider Industrial, като ще развием и допълним с повече подробности вече казаното в предишната статия. Тук е мястото да изкажем благодарността си към инж. Красимир Петков, бранд мениджър за марката Raider, който ни посвети в тънкости, които външен за фирмата човек не би могъл да знае.
Ползваме и собственият си опит, придобит при изпробването на тези машини в редакционната ни работилница. В това продължение на предната статия, тук ще се постараем да избягваме повторението на вече написаното в списанието за серията Raider Industrial и отделни машини.
След запознаване и проучване, преди и сега, на общо 11 от съдържащите се в продуктовия каталог за 2018 г. 27 машини, все по-отчетливо се откроява идеята на производителя – всяка една машина е замислена, проектирана и произведена за точно определена група потребители, съобразена е с преобладаващия характер на тяхната професионално извършвана дейност. Тази специализация е необходима, изключително полезна и търсена, защото спомага за повишаване на производителността и качеството на труда в условия на продължителна, често и силно натоварена работа.
Така например, специализацията отчетливо се вижда при семейството на ъглошлайфмашините, което обхваща общо 5 модела по плана за развитие на марката през тази година. Две от машините вече представихме в НС 7-8/2017, следващите две представяме сега. Петата в тази група, моделът RDI-AG58, ще се появи на пазара към края на лятото. Тогава ще му заделим полагащото се внимание.
Както споменахме, всяка от тези ъглошлайфмашини е създадена с цел да бъде оптимално пригодена за извършване на даден вид дейности. Разнообразието в групата е съобразено със спецификата на даденото работно място.
Машините Raider Industrial имат захранващ кабел с дължина 3 m, която е преценена като оптимална при работа в помещения. Кабелът е с гумена изолация, което го прави изключително гъвкав и удобен за работа дори и при ниски температури на околната среда.
Всички описани в статията машини се предлагат с тригодишна гаранция от производителя. Заслужава да се отбележи също, че тази гаранция е съвсем реална, защото „Евромастер Импорт Експорт“ ООД има добре развита мрежа от над 45 сервиза в страната. Освен това, за Raider Industrial е създадена специална система за ускорено и улеснено за клиента сервизно обслужване, организирано на принципа „от врата до врата“.

 

Ъглошлайфмашина RDI-AG 56

Този модел принадлежи към групата на малките ъглошлайфмашини, които позволяват работа при държане само с една ръка, когато това се налага или е по-удобно. Чрез него „Евромастер Импорт Експорт“ ООД предлага на професионалния пазар ъглошлайфмашина с достатъчна за повечето случаи мощност – 850 W, която се отличава и с най-ниско тегло. Пригодена е да работи с наложилите се в практиката най-често използвани дискове с диаметър 125 mm.
RDI-AG 56 е най-малката и най-лека ъглошлайфмашина от серията Raider Industrial. Веднага прави впечатление нейното изключително тънко тяло. То има леко овално напречно сечение с широчина 55 mm и обиколка 185 mm. Това е голямо удобство по време на работа, защото позволява удобното обхващане и сигурно държане на машината. Удобство, което е от решаващо значение при работа с една ръка.
Благодарение на своята компактна форма и ниско тегло – 1,84 kg, тази машина е подходящият инструмент за удобна и производителна работа във всевъзможни пространствени положения и държане под различни ъгли спрямо обработваната повърхност.
Създадена за продължителна работа, производителят е взел мерки за нейното предпазване от проникване във вътрешността й на абразивни метални и други твърди частици, отделени по време на работа. Първата преграда са двата филтъра от мрежеста пластмаса, поставени на входящите отвори за засмукване на охлаждащия двигателя въздух. При необходимост от почистване или подмяна, те се изваждат лесно.

Вляво – главата на машината с редуктора лесно може да бъде завъртяна за по-удобна работа. Вдясно – двустранно разположени спрямо тялото предпазни решетки на отворите за засмукване на въздуха.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото