54V-XR FLEXVOLT на DeWALT – уникална батерия с напрежение 54/18 V

54_1
На тазгодишната есенната партньорска среща на „Ташев-Галвинг“ сред брилянтната огърлица от именити компании, задаващи световното ниво в производството на електроинструменти, особено ярко се открояваше американската DeWALT. Това само по себе си не представлява новина, защото марката държи първото място на пазара на професионални инструменти в Северна Америка. От 2005 в продължение на няколко години DeWALT е определяна като най-бързо развиващата се в света марка в този пазарен сектор. Сега марката DeWALT принадлежи на американската група Stanley Black & Decker Corporation.
Участието на DeWALT на поредната традиционна среща на „Ташев-Галвинг“ също не е новина, защото откак през 2012 г. българската фирма подхвана сътрудничеството си с американския гигант, постигнатите успехи в налагането на марката и у нас надхвърлят очакванията.
Представянето на част от най-новите постижения на групата Stanley Black & Decker бе задача на г-н Андрей Солаков, също вече добре познат на участниците в срещите. Подобно на останалите представители на водещи в производството на електроинструменти световни компании и неговата презентация тръгна по утъпканата вече пътечка – възходът на акумулаторно захранваните електроинструменти и неотклонно свързаното с това безапелационно налагане на безчетковите електродвигатели. Пропускаме представянето на редица нови модели – основно отвертки и винтоверти на Black&Decker, което всъщност бе увертюра към същинската част, голямата новина, която DeWALT поднесе в света на професионалните електроинструменти буквално дни преди срещата на „Ташев-Галвинг“. Това е сочената като революционна акумулаторна система електроинструменти, базирана на също така авангардната нова литиево-йонна батерия 54V-XR FLEXVOLT.
2
За разлика от революциите, които по начало носят разруха, а не градеж, новата система на DeWALT издига на качествено по-високо ниво производството и разширява приложението на акумулаторно захранваните инструменти, вече и машини, за извършване на немислими доскоро дейности. В частност за строителни и строително ремонтни, предимно дърводелски, работи.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото