Bosch IXO – вече и електрическа ножица

Bo1Легендарната акумулаторна миниотвертка Bosch IXO за пореден път привлече внимание с най-новото си превъплъщение. Тя се сдоби с нова приставка, която превръща инструмента в универсална електрическа ножица. Приставката има въртящ се дисков нож. Тя е пригодена за рязане на меки подови настилки от PVC, килимени настилки, изкуствена и естествена кожа, пластмасови мрежи, картон и много други меки листови материали с дебелина до 6 mm. Така преобразена, миниотвертката IXO ще намира още по-широко приложение в домакинството, при различни хоби и занаятчийски дейности.
Ненадминатата популярност на Bosch IXO се дължи на редица фактори, като най-голям принос имат създадените за миниотвертката приставки. С новата приставка ножица те стават седем. Поне засега! Част от тях разширяват възможностите при основното приложение на инструмента – отвертка за завиване и отвиване на винтове, останалите придават съвсем нови, напълно нетипични приложения. Този подход е изключително практичен за домашна употреба, защото съчетаването на няколко инструмента в един значително снижава стойността на покупката, улеснява се съхраняването и поддръжката му.
Bo2Ето защо втората новина също представлява значителен интерес за всички почитатели на Bosch IXO. И тя е, че освен в комплекти, всяка една от седемте приставки към IXO вече може да бъде закупена и поотделно. Това е жест, който ще бъде оценен от настоящите и бъдещи почитатели на този именит инструмент и несъмнено ще допринесе за още по-силното умножаване на армията, въоръжила се с него. А тя никак не малка. От 2003 г., когато на пазара бе пусната първата в света любителска миниотвертка с литиево-йонна акумулаторна батерия Bosch IXO, досега са продадени над 13 милиона броя.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото