Ceresit Ceretherm Impactum – топлоизолационна система с изключително висока механична устойчивост и дълготрайност

Ceretherm1
Отмина времето, когато българинът трябваше да бъде убеждаван в необходимостта да топлоизолира жилището си – нещо, от което то е било лишено по рождение. Все повече хора разбират, че желаният топлоизолиращ ефект, по-бързото изплащане на инвестицията и спестяването на значителен финансов ресурс поради силно намалените сметки за отопление (и за охлаждане през лятото), може да се постигне само чрез използване на качествени материали от световно признати производители. И още едно условие – да се прилагат цялостни решения с изпитани системи, специално разработени от производителя, а не да се експериментира със сбирщина неясно по какви критерии подбрани материали от различни производители.
Водещите в света производители са създали и от години предлагат цялостни системни решения за външни, фасадни, топлоизолации с използване на двата наложили се в практиката материали – плочите експандиран полистирен (EPS-F, популярен като фасаден стиропор) или различни по плътност и строеж плочи от каменна вата. Тези решения биват непрестанно развивани и усъвършенствани.
Последна новост в производствената програма на немския гигант Henkel е топлоизолационната система Ceresit Ceretherm Impactum, която допълва палитрата от решения, които компанията предлага: Ceresit Ceretherm Classic, Ceresit Ceretherm Premium, Ceresit Ceretherm Standard, Ceresit Ceretherm Express и Ceresit Ceretherm Ceramic. При системата Ceresit Ceretherm Visage са използвани декоративните мазилки от серията Visage, които сполучливо имитират автентични облицовки от естествен камък, декоративни облицовъчни тухли, дъсчена обшивка, някои променят оцветяването си в зависимост от ъгъла, под който падат слънчевите лъчи, други пък имат способността да излъчват луминесцентна светлина и т.н.
На сайта на „Направи сам“ са поместени още редица други статии с подробна информация за топлоизолационните системи Ceresit Ceretherm и за съставящите ги материали. Тук ще подчертаем само, че Ceresit Ceretherm Classic, Ceresit Ceretherm Premium и Ceresit Ceretherm Visage притежават сертификата „Европейско техническо одобрение“ (ETA) от Европейската организация за техническо одобрение (EOTA). В случая той е издаден за цялостните топлоизолационни системи и удостоверява, че те имат доказана чрез специални тестове експлоатационна дълготрайност, при която съхраняват своите качества 25 години. В действителност обаче дълготрайността на тези топлоизолации е значително по-висока.
Създавайки новата система Ceresit Ceretherm Impactum Henkel прави поредната значителна крачка в създаването на дълготрайни топлоизолационни решения, които още по-сигурно защитават направената за изграждането им инвестиция и гарантират заложеното в проекта намаляване на топлинните загуби в продължение на десетилетия напред.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото