CES® 2017: Бош представя интелигентните си решения на изложението в Лас Вегас

Свързаността облекчава ежедневието и превръща нещата в партньори

  • Щандът на Бош на CES – Централна палата, №14128
  • Smart Home – животът у дома става по-лек и безопасен
  • Smart City – по-високо качество на градската среда
  • Свързаната мобилност – новият концептуален автомобил като личен асистент
  • Индустрия 4.0 свързва хората, машините и обектите в реално време
  • Сензорни технологии – миниатюрните датчици са в основата на свързаността
  • Наградите за иновации на CES – четири отличия за три интелигентни решения от Бош
  • Нова платформа за „Интернет на нещата“ (IoT): истории, видео и анимации за свързания свят на Бош на iot.bosch.com

От 5 до 8 януари 2017 г. на CES в Лас Вегас Бош демонстрира как свързаните технологии превръщат нещата в партньори и асистенти във всички сфери на живота. Глобалният доставчик на технологии и услуги представя на изложението иновативни решения за умния дом, интелигентния град, свързаната мобилност, индустрията 4.0 и сензорните технологии, които улесняват ежедневието и го правят по-комфортно и безопасно.

 

Smart Home – животът у дома става по-лек и безопасен
Системата Smart Home се разширява: С помощта на системата на Bosch Smart Home всички свързани устройства в дома ви могат да се управляват само с едно приложение. Бош демонстрира на CES разширените функции на системата с детектори за дим и движение. С новата екстра „мениджър на сценарии“ свързаният дом става още по-интуитивен, а ежедневието на потребителите се облекчава още повече. Например, когато напускате дома си, вече не е нужно да проверявате дали отоплението, електроуредите и светлините са изключени. Само с натискане на един бутон „мениджърът на сценарии“ в приложението Bosch Smart Home поема рутинните всекидневни функции.

 

По-голяма безопасност за дома: Бош презентира и три нови решения за повече сигурност вкъщи. С 360-градусова вътрешна камера и външната камера Eyes потребителят може да наблюдава какво се случва в дома му по всяко време и от всяка точка на света. А външната камера Eyes е много повече от оптичен уред – тя комбинира датчици за светлина и движение, както и интерком система в едно интелигентно устройство. Още една екстра за сигурността предлага Twinguard от Бош, премиум детектор за дим със сензор за качеството на въздуха. Благодарение на професионалната си технология Dual-Ray той разпознава еднозначно рисковите ситуации и така се избягват фалшивите аларми. Освен това сирената му може да се ползва за сплашване на неканени гости.

 

Замисълът на Майки е да бъде персонален асистент, който служи като умен помощник в кухнята. Управлява се чрез гласова команда. Майки слуша, отговаря на въпроси и помага във всекидневните домакински задължения.

Личен асистент в кухнята: „Моят кухненски елф“ („My kitchen elf“), накратко – Майки, е концепция за персонален асистент, който служи като умен помощник в кухнята. Обслужва се гласово от потребителя. Майки ви изслушва, отговаря на въпросите ви и ви помага в ежедневните задачи. Кухненският елф знае идеално какво има в хладилника, колко дълго трябва да се пече сладкишът и дали следобед ще e слънчево. С компетентната помощ на Майки и приложението Home Connect можете да обслужвате цялата гама домакински уреди.

 

Свързани електроинструменти: Бош предлага на професионалистите система, съдържаща всичко необходимо за оптимизация на работните процеси и повишаване на производителността – от продуктите до управлението на склада. И още нещо – ако притежавате свързан електроинструмент от Бош, можете да го персонализирате с приложение, да го конфигурирате индивидуално и да запишете настройките за бъдещо ползване. Освен това потребителите получават информация за статуса на своя инструмент, както и съвети за отстраняване на неизправностите, например ако уредът се е изключил поради прегряване. Също така от приложението става ясно кога и колко дълго е ползван инструментът. В някои случаи то може да изпълнява и функциите на дистанционно управление – и да спести на професионалиста време и усилия.

Свързани електроинструменти

 

Smart City – по-високо качество на живота, по-голяма енергийна ефективност и повече сигурност
Решения за интелигентния град: Бош показва на CES решения за мобилността, енергоснабдяването, сградите, сигурността, както и за дигиталното управление на градовете. Решенията за мобилността включват мониторинг на околната среда, свързано паркиране, флийт мениджмънт, е-мобилност и интермодален транспорт – комбинирането на различни видове превозни средства. В областта на енергоснабдяването са представени виртуалните електроцентрали, енергийноефективните системи за отопление, топла вода и климатизация, както и устройствата за акумулиране на енергия. Решенията за сигурността обхващат противопожарните системи, контрола на достъпа и видеонаблюдението. За жилищните сгради Бош доставя технологиите на умния дом, както и свързани домакински уреди.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото