Dremel – компактни електроинструменти


Машините от тази група наподобяват умалени разновидности на класически електроинструменти. С тях може да се извършват и дейности, които в повечето случаи са недостъпни за обичайните електроинструменти. Тук представяме два измежду най-впечатляващите инструменти от тази група. Характерно за тях е, че съчетават възможностите на няколко тясно специализирани конвенционални инструменти.

DREMEL TRIO

Както подсказва наименованието, това е инструмент, с който може да се извършват три операции – рязане, фрезоване и шлифоване. Към това бихме добавили и пробиване. Работният инструмент се подбира в зависимост от операцията и вида на обработвания материал: дърво, пластмаси, метали, облицовъчни плочи на гипсова основа, керамични облицовъчни плочи. Широкият обхват от приложения подсказва, че той е подходящ за извършване не само на специфични моделистки и декораторски дейности, а има значително по-широк спектър от приложения. Това го прави особено подходящ за домашната работилница – за подобряване на жизнената среда и поддържане на дома, вилата, на превозно средство и т.н.

На външен вид DREMEL TRIO наподобява обичайна ръчна фреза, като работният инструмент извършва единствено въртеливо движение. Той се закрепва в цанга. Машината има електродвигател с мощност 200 W, като честотата на въртене може да се регулира в интервала от 10 000 minˉ¹ до 20 000 minˉ¹.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото