Husqvarna Construction DXR – роботи за разрушаване на строителни конструкции


Серията роботи DXR на Husqvarna Construction може да бъдат определени и като „уникални“ машини, поне за нашия пазар на строителна техника. Това са четири модела: DXR 140, DXR 270, DXR 300 и DXR 310. Разликата между тях основно е в обхвата на рамото, респективно на работния инструмент, мощността, теглото и производителността им.
Тези роботи са предназначени за разрушаване на елементи, основно бетонни, във вътрешността на сгради. Това е възможно поради много доброто съотношение между тегло и мощност на машините, което им позволява да работят в помещения с ограничена товароносимост на подовата плоча. Широчината на четирите модела е еднаква – 780 mm. Това им позволява да преминават безпроблемно дори през отвори за стандартни интериорни врати (80 cm). Придвижват се с вериги, поради което минават безпроблемно и по стълбища.


Машините се управляват дистанционно и прецизно от оператор чрез безжична bluetooth връзка или чрез кабел. Втората възможност е особено необходима, когато се работи в близост или в сграда с апаратура, основно медицинска, която не бива да бъде смущавана. Обхватът при безжичното управление е 100 m.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото